Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

Altra King MT 1.5, Bokhultet, bokskogen, Kalahöjden 980m, Kalahöjdenskogen, träningsdagbok

Tungt som bly

Igår var jag pigg och sugen på att springa. Slutade jobba vid fyra. Åkte och hämtade yngste sonen på förskolan, hämtade frun från jobbet, hoppade ur bilen och – så högg det till i vänstervaden. Det kändes inte bra att springa med en liten bristning så jag gick en promenad istället.

Idag var det ombytta roller. Frun hämtade mig, jag klev ur bilen och kände mig trött och inte sugen på att springa. Men va fan, idag var det bara tvunget så jag drog på mig terrängskorna och hoppades på att jag skulle få ett lyft av min favoritslinga i bokskogen.

Satte iväg med riktning bokhultet. Kändes varmt och jobbigt från första steget i den tjugogradiga värmen och i solen. Sprang i 5:30 min/km första kilometern. Mot slutet av den började vänsterskon kännas trång mitt på foten så jag stannade till för att lossa på kardborrbandet. Det visade sig att det redan satt löst så det var bara att fortsätta och hoppas att det skulle gå över.

Andra kilometern kändes lika tung. När jag kom in i bokskogen sprang jag i 5:40fart den tredje och fjärde kilometern. Det kändes bara allmänt tungt och jag satte sista hoppet till att den backiga slingan runt Kalahöjden skulle skaka liv i mig. Kilometern runt Kalahöjden gick på 5:50 vilket är ok med tanke på att den är tyngre än övriga sträckor. Den gav dock ingen mental energi så jag var nästan nere i 6minutersfart de följande två kilometerna. Det var tungt varmt och allmänt kämpigt, men hemlängtan gav en avslutningskilometer under 5 i alla fall. Fy tusan så jobbigt. Det känns som att mina Altra King MT väger bly jämfört med mina andra skor. Betyder ett par hundra gram så mycket? Är mina ben så svaga? Är det bara mentalt? Eller är det värmen eller möjligen pollen?

  Löpningen i siffror

 • Distans: 8830 m
 • Löptid: 00:49:44 tim/min/sek
 • Hastighet: 10.65 km/timme
 • Tempo: 05:37 min/km
 • puls: 163 slag/min
           är 85% av maxpuls och 78% av HRR
 • Förbränning: 658 cal
 • Stegfrekvens: 172 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén