naturligasteg

Steg för steg, krona för krona, en löpares kamp mot cancer

Altra King MT 1.5, känsla = normal, kvällspass, Osprey Duro 6, Snötippen ToR 4km, Stryd

Första rundan sen Stockholm marathon

Stockholm Marathon gav mina fötter en rejäl omgång. Överansträngningen som låste mina fötter sista halvmilen släppte dagens efter i vänsterfoten, men har suttit kvar i högerfoten ända tills idag. Så först nu i kväll vågade jag min på en löprunda igen.

Kändes tryggare att springa i skor med tjock stabil sula nu när foten krampat så länge. Så idag valde jag Altra King. Kände mig som vanligt som en tung klumpfoting när jag satte iväg i skorna, men efterhand som jag sprang och blev tröttare så glömde jag av det.

Sprang två kilometer och vände sen hem. Sprang fortare idag och låg ungefär på fem blankt i snitt. Avslutade med att göra en rush uppför en kort väldigt brant liten backe i slutet på rundan. Gjorde det mest för att se hur högt jag kan få upp Stryd wattmätare. Den peakade på 433 watt. På tal om Stryd så börjar jag bli allt mer och mer säker på att den mäter för korta sträckor. Den har undermätt på alla rundor och hade det inte inkluderat både Göteborgsvarvet och Stockholm Marathon så hade jag kunnat köpa att min klocka hade fel, men i förhållande till stora kontrollmätta lopp så kan jag bra inte tro det. Har fortfarande inte lyckats bestämma mig för om jag ska skaffa en kompatibel klocka eller inte och i så fall vilken. Kommer jag att ha nytta av karta i klockan? Är det värt typ 2000 kronor? Är Garmin pay ens stött av min bank? Och hur tung orkar jag med att ha på mig? Många frågor och för mycket pengar att lägga ut. Eller ska jag fortsätta att ha rygga och mobilen med mig?

På tal om rygga så känns det som att Osprey Duro6 passar mig bättre än Salomon S-lab Sense Ultra.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 4050 m
 • Löptid: 00:20:50 tim/min/sek
 • Hastighet: 11.66 km/timme
 • Tempo: 05:08 min/km
 • puls: 162 slag/min
           är 84% av maxpuls och 77% av HRR
 • Förbränning: 295 cal
 • Stegfrekvens: 172 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén