naturligasteg

Steg för steg, krona för krona, en löpares kamp mot cancer

Altra Vanish-R, träningsdagbok

Svängde förbi Sverige på fötter

Sprang igår, men kände mig rätt ok idag så jag drog iväg för att se hur det gick på eventet Sverige på fötter.

Såg häromdagen att det skulle arrangeras något slags event som kallas Sverige på fötter. Det syftar på något sätt till få fler att röra på sig och med fokus på de som inte är så aktiva idag.

Gav mig av i god tid för att hinna springa runt och söka lite efter samlingsplatsen. När jag börjat springa lite sakta kom en dam i grannskapet cyklande brevid mig, det fick mig att öka farten för att prata lite med henne. Eftersom det var svag nedförsbacke fick jag ösa på ganska bra ett tag. Det blev en start under fem min/km första två km. När hon svängde av lugnade jag ner tempot.

När jag kom till sjön Trummens strand efter cirka tre km kunde jag inte se någon samling av löpare. Valde att spring moturs runt sjön. När jag nästan rundat hela sjön träffade jag på ett par löpare som kände igen mig och undrade om jag visste var samlingen skulle vara. Vi gick en bit och hittade samlingsplatsen nedanför universitetet. Det var ett tiotal på plats, jag tror att nästan alla var personer som brukar vara med. Väntat, men lite tråkigt. Det är allt som oftast väldigt svårt att få nya personer att börja träna. Undantaget är nog Springförlivet som lockar många att antingen springa eller gå.

Min mage har varit lite instabil idag så jag valde att stå över de planerade aktiviteterna med styrka och ploggning för jag misstänker att det skulle innebära en hel den övningar där man skulle böja eller sträcka magen. Så jag tog en ploggpåse och sprang hemåt. Har en vacker rutt så jag såg inget tydligt skräp att plocka och tur var det. När jag kom hem igen så stod maten på bordet. Åt och sen vände sig magen upp och ner så det har blivit en hel del toabesök.

Löpmässigt kändes det lite bättre idag, men jag känner mig inte alls så pigg och stark som jag skulle vilja så här med bara en vecka kvar till Stockholm marathon.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 8300 m
 • Löptid: 00:45:00 tim/min/sek
 • Hastighet: 11.07 km/timme
 • Tempo: 05:25 min/km
 • puls: 154 slag/min
           är 80% av maxpuls och 71% av HRR
 • Förbränning: 700 cal
 • Stegfrekvens: 173 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén