Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

Altra Vanish-R, Bokhultet, träningsdagbok

Det blir inte vackrare än så här

På lördag är det dags för Göteborgsvarvet. Idag gjorde jag en helt vanligt träningsrunda i underbaraste nyutslagna bokskogen.

21 km är egentligen ingen distans som oroar mig, men har känt mig lite sliten och fått ligga lågt med träningen senaste veckorna. Idag hade jag planerat att springa en lite halvlång stilla runda. Kände mig seg och trött från första steget och började nojja om det är förkylning eller pollen som ligger bakom. Tyckte mig också känna av en tendens till obehag i höger knän. Var inställd på en dryg mil runt sjön, men inne i bokskogen kände jag mig trots den fantastiska grönskan osäker på kroppen och valde att vända hem. Det blev en lugn runda på knappt 8 km. Idag hade jag inga ambassadörskläder på mig och sprang bara som en vanlig motionär för omväxlings skull.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 7750 m
 • Löptid: 00:44:39 tim/min/sek
 • Hastighet: 10.41 km/timme
 • Tempo: 05:45 min/km
 • puls: 148 slag/min
           är 77% av maxpuls och 67% av HRR
 • Förbränning: 582 cal
 • Stegfrekvens: 171 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén