Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

6 km Bokhultet ToR, Altra Vanish-R, Bokhultet, känsla = normal, Stryd, Uncategorized

Teknik från huvud till tå

Har känt tendenser till benhinneinflammation efter Gävle Halvamara i lördags så jag har vilat mig ett par dagar. Idag kändes det ok och jag hade dessutom en 360keps att testa. Så det blev en runda efter jobbet.

Jag kände mig inte tung i benen när jag gav mig iväg, men ju längre jag sprang desto svårare tyckte jag det blev att hålla farten. Tycker inte jag borde ha så svårt att hålla fem min/km på en kortare runda, men jag fick slita för att hålla mig där. Segheten fick mig att bli lite lack efter fyra kilometer så under den femte gjorde jag ett ryck. Kändes som jag sprang riktigt fort en kort bit, men det stämde inte. Jag lyckades bara spruta mig till 3:50 under några få sekunder och få ner den kilometern till 4:47. Kan det vara lördagens halvmara som sitter i än eller är det nåt annat? Usch, vill verkligen inte bli sjuk nu när saker rullar på.

Idag var fjärde rundan med Stryden. Jag hade mobilen med mig för att starta och stoppa den. Det gav att det uppmätte samma tid och liknande sträcka som Tomtom-klockan idag. Känns lite väl klumpigt att ha mobilen framme bara för att få Stryd att logga och sen blir det dumt att både Stryd och Tomtom skickar upp sina loggfiler till Strava så det blir dubbel distans. Önskar att den klockan var kompatibel så att jag kunde få in pulsen i samma data. Nu har jag satsat väldigt mycket på löpningen i år så jag är väldigt ovillig att lägga ut pengar på en ny klocka även om Tomtomen inte alltid funkar som jag skulle önska. Hmm…

Att ha kameran på en keps var inte så tungt och svajjigt som jag befarade. Det var inte så mycket jag märkte av att ha den på huvudet, men lite otryggt kändes det att ha en kamera där som kunde ramla av. Filmen som kameran tog blev också förvånansvärt stabil. Sprang över halvtimmen och kameran filmade hela rundan. Det gick men, det var väldigt lite batteri kvar så det vara nära kamerans max. Jag började jobba 05:30 idag så jag alldeles för trött för att orka redigera film, men det ska bli film både av dagens runda och av Gävles Halvmaraton så klart.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 6500 m
 • Löptid: 00:32:36 tim/min/sek
 • Hastighet: 11.96 km/timme
 • Tempo: 05:00 min/km
 • puls: 161 slag/min
           är 84% av maxpuls och 77% av HRR
 • Förbränning: 473 cal
 • Stegfrekvens: 176 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén