Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

Altra Vanish-R, återhämtning, känsla = tung, morgonpass, springmotcancer.se, Stela vader, Stryd

Supertung återhämtningsjogg inför Gävleresan

Idag ska jag ta tåget upp till Gävle för att springa halvmaran i morgon. Igår var vaderna oväntat tunga efter Växjöloppet i onsdags. De var tunga när jag vaknade idag också så jag gav mig ut på lugn återhämtningsjogg.

Idag tog jag på mig min Stryd, men valde att inte slå på appen i mobilen för att se hur hur den skulle fungera helt solo. Det var ju ett läge jag inte visste om fanns när jag skulle springa Växjöloppet. Tog också med mig Insta360n för att testa om jag kan komma runt problemet med det långsamma minneskortet.

Lunkade ner till sjön och började springa lite sakta. Vaderna var supertunga. Upptäckte ganska omgående att 360n slutat spela in. Slog på den igen och fortsatte springa. Upptäckte samma sak igen efter en halvminut. Upprepade den proceduren ett par gånger innan jag tröttnade och bestämde mig för att ställa om kameran till 4k 30 frames. Kortet är klassat för 4k så om kameran kräver mindre kräm för att föra över jämfört med 5,7k så skulle det kanske funka.

Efter en och en halv kilometer stötte jag till min förvåning på flera träd som blåst ner över vägen nyligen. Jag har faktiskt inte ens förstått att det varit någon storm och det brukar vi som jobbar i skogsnäringen ha bra koll på. Några hundra meter efter jag passerat träden vände jag tillbaka hem.

Vaderna var blytunga hela vägen hem och jag fick också en obehaglig trötthet i hålfötterna. Tusan vad svårt jag har att hitta ett par icke Fivefingers som funkar att springa i. Undrar om jag kommer att vänja mig vid de här Altra Vanish-R. Har tankar på att ta dem till Gävle nu. I synnerhet efter det rapporterats om att det kan bli minusgrader däruppe.

Dagens resultat av tekniktestet blev att 360n inte verkar droppa ur i 4k läget. Ska kolla videokvaliteten och om den är ok så får det bli 4k i Gävle. Nu när jag sprang med Stryden solo fick jag Synca den med mobilen hemma. Det gick bra. Data har kommit in fint, men den ritade ingen rutt. Den behöver så klart GPSen i mobil eller någon klocka för det. Siffrorna var intressanta. Den reagerar mycket exaktare på hastighet än min Tomtomklocka till exempel. Gjorde en liten slutspurt på kanske 50 meter. Klockan smetade ut det femfart för slutsträckan, men Stryden plockade ut en kort spurt på 3:17. Mycket intressant att se att Leg Spring värdet sköt i höjden under den spruten och att jag var upp snuddade på 13 kN/m. Känslan var lika plågad, men fakta är fakta, det fanns alltså lite kräm i vaderna just då iaf.

Det känns onekligen lite nervöst nu. Först ska jag(tarmsystemet) klara av en många timmar lång tågresa med SJ. Ska jag gå emot mina principer och ta en Dimor för min opererade mage? Kommer benen att kännas fit for fight för en halvmara i morgon? Och vad ska jag ha på mig? Enligt SMHI ska det bli 6-7 plusgrader under loppet. Det är enligt mina erfarenheter för varmt för jackan, men kanske helt rätt med den tunna långärmade tröjan(eller ska jag ta den tjockare tröjan? Vågar nog inte chansa på korta tights. Kanske korta tights under långa så jag kan ta av ett par ifall det skulle kännas varmt efter ett varv(om nu inte benen skriker lägg av efter ett varv på banan). Spännande och nervöst på flera sätt. Vill helst inte springa med löparväst eftersom det täcker mycket av designen på min insamlingströja, men kanske blir jag tvungen för jag märkt att det är i princip omöjligt att dricka ur en mugg när jag springer. Däremot går det bra att dricka ur softflaskor så jag får nog ta det ryggan för både vätskan och teknikens skull.

En annan fundering som jag har är så klart om jag lyckas få någon i Gävle att haka på och stötta insamlingen till cancerfonden med någon slant.

    Löpningen i siffror

  • Distans: 3690 m
  • Löptid: 00:21:42 tim/min/sek
  • Hastighet: 10.2 km/timme
  • Tempo: 05:52 min/km
  • puls: 148 slag/min
             är 77% av maxpuls och 67% av HRR
  • Förbränning: 272 cal

Kommentera

Tema av Anders Norén