Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

1 mil, Insta360 One X, Löpning, Växjöloppet, Vibram Fivefingers Bikila LS

Växjöloppet 2019 Vloggat!

Idag har jag sprungit mitt första Växjölopp och vloggat det med 360kamera. Är jag först med att vlogga i ett lopp i landet?

Så var det alltså dags för att springa mitt första lopp med Insta360-kameran. Hur skulle det gå? Hur fort skulle jag springa? Skulle jag hitta någon att prata med? Kommer detta att ge nåt extra i insamlingen till Cancerfonden? Frågorna surrade i min skalle före start. Så mycket att jag inte orkade googla hur jag skulle använda min Stryd som jag precis fått och så glömde jag min löparklocka. Så när jag stod i startområdet insåg jag att jag inte skulle få några data från det här racet.

Sagt och gjort, stod i startområdet lite lätt förvirrade och letade efter starten. Såg massor med folk, men ingen tydlig skylt med start. Följde musiken som var till uppvärmningen och där träffade jag på Rasyad och Andy som skulle ha en liten intern tävling. Var nyfiken på hur den tävlingen skulle bli och ställde mig för att följa deras start. Det innebar att jag fick haka på fram till de första startleden någonstans runt 40 minuterslöparna. Det har jag inte kapacitet att springa loppet på, men jag borde kunna följa första kilometern i alla fall. Slog på kameran och tittade mig runt.

-Pang, startskottet gick utan att jag var med, men det var inget problem att bara följa deras ryggar. Det gick fort och ganska snart kom en första uppförsbacke. Efter backen träffade jag på en gammal bekant (Johannes Åsman) som jag växlade några ord med i videon. Efter Johannes blev jag ikappsprungen av Tommy Borggren. Efter den snabba starten och intervjusnackandet tappade jag orken lite och fick lugna ner mig ett par kilometer inne i bokhultet.

Efter halva loppet kände jag mig trött, men fick en ny samtalskompis när Hermansson kom ikapp mig bakifrån. Vi sprang ihop ända till mål. Själva målgången missade jag tyvärr för kameran fick skrivfel till minneskortet så nu har jag beställt ett v30 klassat kort så att det inte ska hända igen. Tyvärr verkar det inte som att jag ska hinna få det före jag åker till Gävle.

Eftersom jag inte har nåt säkert data att gå på så kan jag bara göra en ungefärlig bedömning. Första kilometern gick nog på strax över 4 minuter. Sen sprang jag nog mestadels på fem min och så avslutade jag troligen sista strax över fyra. Sluttiden blev 48.18. En liten förbättring mot Varvetmilen, vilket var bättre än väntat då fokus låg på filmandet idag.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 10000 m
 • Löptid: 00:48:18 tim/min/sek
 • Hastighet: 12.42 km/timme
 • Tempo: 04:49 min/km
 • puls: 168 slag/min
           är 88% av maxpuls och 82% av HRR
 • Förbränning: 800 cal
 • Stegfrekvens: 173 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén