naturligasteg

Steg för steg, krona för krona, en löpares kamp mot cancer

Altra Vanish-R, mörkerlöpning, Stryd, Tester och åsikter om prylar för löpning, träningsdagbok

Man måste ju testa

Förra veckan bestämde jag mig för att testa om Stryd. Det kanske är lite overkill, men jag är alltid nyfiken på teknik och kan prylen hjälpa mig att hålla mig skadefri är det värt ett försök.

Idag dök prylen upp i brevlådan. Det gick oväntat snabbt eftersom jag beställde den online och som jag förstod det skickades den från England i tisdags. I morgon är det dag att springa Växjöloppet och jag är väl egentligen inte i form att springa inför ett lopp, men en liten testrunda var jag ju bara tvungen att göra. Det vore kul att ha den på loppet i morgon och då vill jag ju veta hur den funkar.

Den synkar så klart inte med min Tomtom-klocka, men det gick fint att ladda ner appen till mobilen och synca med den. Så för första gången på flera år sprang jag med mobilen som tidtagare. ja, jo, jag hade klockan på mig också för att få nåt att jämföra med.

Det var beckskumt när jag kom iväg så jag fick springa en runda på cykelvägarna i lampskenet. Sprang först svagt nedför i måttligt tempo och sneglade på appen på mobilen. Stora tydliga siffror. Jag hade kalibrerat den efter min tid på varvetmilen vilket hade gett att den satte min critical power till 236 watt och critical pace till 4.54. Jag har inte hunnit läsa på än, men som jag tolkat det verkar det rimligt.

Efter fem hundra meter låg jag och cruisade i 5:30 på 205 watt. Det kändes fint. Sen gjorde jag en rush i en uppförsbacke och fick den att peaka på 285 watt. Den svarade snabbt och graferna efteråt blev tydliga. Känns mycekt intressant. Vill så klart på med mig den på loppet i morgon, men det kommer att kännas konstigt att ha både mobil och 360kamera. Får sova på saken och se om jag ska springa som Robocop eller inte i morgon. Antagligen gör fåfängan att jag också måste byta till en kompatibel klocka snart.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 2580 m
 • Löptid: 00:13:47 tim/min/sek
 • Hastighet: 11.23 km/timme
 • Tempo: 05:20 min/km
 • puls: 150 slag/min
           är 78% av maxpuls och 68% av HRR
 • Förbränning: 190 cal
 • Stegfrekvens: 171 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén