Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

Bokhultet, långpass, sällskapslöpning, Södra Bergundasjön runt, träningsdagbok, Vibram FiveFingers Speed

Det är lättare att springa med sällskap

Fantastiskt väder nu. Solsken och körsbären börjar blommar. Klart man vill ut och springa. Idag hade jag också tur att lyckas locka med ett par löpare som sällskap.

I sällskap med den alltid så glade studenten Rasyad och en ny bekantskap Daniel som nappade på min fråga på Facebook sprang vi iväg in i bokskogen. Eftersom det är min hemmaplan fick jag vara guide. Daniel hade varit förkyld och jag har haft ont i huvudet och nyst hela dagen så jag tog ut rutten efterhand så vi kunde känna oss för. Efter 3 km löpning på stigarna i bokhultet var alla positiva så jag utökade rundan med ett par för mig lite ovanliga stigar i skogen utmed Norra Bergundasjön. Jag misslyckade lite med att följa det spåret jag hade tänkt mig för man hade avverkat en del skog och skogsmaskinerna hade kört upp nya spår som förvirrade mig, men längden blev ungefär som jag hade tänkt mig.

När vi sprungit sex kilometer hade vi cirka 3 km tillbaka till startpunkten, men alla kände sig pigga och ville springa lite med så jag utökade rutten med en sväng runt andra halva av Södra Bergundasjön också. Totalt blev det 15 kilometer för mig idag. En mycket trevlig och lagom runda i gott sällskap. Det var inte oväntat med det var skönt att höra att fler är jag har problem att att hålla disciplinerat lagom fart när man springer själv. Så i rätt sällskap är det bra för träningen att springa i grupp.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 15300 m
 • Löptid: 01:28:24 tim/min/sek
 • Hastighet: 10.38 km/timme
 • Tempo: 05:46 min/km
 • puls: 153 slag/min
           är 80% av maxpuls och 71% av HRR
 • Förbränning: 1138 cal
 • Stegfrekvens: 170 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén