naturligasteg

Steg för steg, krona för krona, en löpares kamp mot cancer

2 mil, Distans, långpass, Löpning, sällskapslöpning, springmotcancer.se, träningsdagbok, Växjö löparklubb, Växjösjön, Vibram FiveFingers Speed

Tillsammans mot cancer

Idag var det dags att se hur många som ville haka på och springa mot cancer tillsammans med mig.

Jag kom fram till den soliga men väldigt blåsiga uppsamlingsplatsen kvart i två. Längre ner stod ett par löparklädda personer. Om de ville vara med och springa mot cancer så räknade jag med att de skulle se mina kläder och komma upp till mig.

Efter fem minuter i blåsten började jag frysa och drog upp mina långbyxor ur ryggsäcken. När jag fått på långbyxorna kom Växjö löparklubbs ordförande Roland cyklande. Jag vinkade till honom och när han kom upp kom även de andra upp från parkeringen. Så stod vi där, fem personer, och huttrade i blåsten med några minuter kvar. Skulle det komma fler? Jag ska ärligt säga att jag faktiskt hade hoppats på närmare tjugo. Ännu hade inte Niklas eller Rasyad kommit och de var jag ganska säker på så hoppet om några fler levde. Två minuter i kom Rasyad. När klockan blev 14:00 ville den frusna gruppen börja röra på sig och jag var på väg att säga att de kunde starta och att jag kunde vänta lite till själv. Men precis när jag hade orden på tungan såg jag Niklas komma springande. När Niklas kom drog vi iväg – ett gäng på åtta personer totalt. Sju löpare plus en gående.

Första varvet sprang jag lugnt med Maria som hade problem med knät, men ville vara med lite ändå. Jag försökte vlogga lite med min Dji Pocket, men den hade blivit knasig sist när Niklas och jag var ute och bilden var helt utfrätt överexponerad så jag stoppade undan den.

Andra varvet vände gruppen för att se om det kändes bättre i vinden. Maria klev av och jag hakade på Niklas och Rasyad. Lyckades efter lite pill få min Dji att slå om till mera normal bild, men trackingen var jättekonstig. Ibland filmade den ok och ibland vinglade den iväg och filmade rätt upp i himmelen.

Inför tredje varvet klev Niklas av som hade en tid att passa med familjen. Det tredje varvet sprang jag och pratade med den glade Rasyad som vloggade med Niklas Gopro och även lite med min Dji. Ska kolla på filmen, men har inte mycket hopp om ljudet eftersom det blåste rätt kraftigt.

Efter tredje varvet klev alla av utom Roland. Så vi fortsatte ett varv till i samma sexminuters tempo som tidigare. Efter det fjärde varvet hoppade Roland på cykeln och jag bestämde mig för att springa hemåt. Egentligen kände jag mig inte så sliten så jag hade kunna springa nåt varv till, men utan sällskap i motvinden fick det vara nog.

Jag ökade farten lite för att få upp värmen i motvinden. Efter några hundra meter kände jag att det ömmade under höger stortå. Skönt att jag valt att inte springa fler varv. Malde på i motvinden hem och snittade 5:20 de sista två. Knäppte av på 20 km strax före mitt hus. Det betyder 100 kronor från mig till Cancerfonden. Konstaterar också att de övriga deltagarna bidragit med en del till insamlingen så nu gick den upp till bara en femtiolapp ifrån 4000 kronor. Känns fint. Nu ska jag lägga in en anmälan till Göteborgsvarvet. Vet inte exakt hur jag ska ta mig dit än, men på nåt jävla sätt ska det gå.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 20000 m
 • Löptid: 01:58:43 tim/min/sek
 • Hastighet: 10.11 km/timme
 • Tempo: 05:56 min/km
 • puls: 152 slag/min
           är 79% av maxpuls och 70% av HRR
 • Förbränning: 1517 cal
 • Stegfrekvens: 170 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén