naturligasteg

Steg för steg, krona för krona, en löpares kamp mot cancer

fartlek, Grupplöpning, Joe Nimble Softtoes, träningsdagbok, Växjö löparklubb

Fartlekspass med ploggvärmning 10 km

Kom hem från jobbet lite sent, hade ett par roliga saker att ta itu med och glömde bort tiden. Kollade klockan – halv sex! Å fan, klubbens Göteborgsvarvskväll är ju 18:00. Kastade på mig löparkläderna och började springa iväg för att hinna i tid.

Det gick bra. Jag kom till uppsamlingsplatsen med ett par minuter till godo. Benen kändes dock inte jättebra. Kände mig seg när jag kom fram så jag valde givetvis att ingå i den långsammaste gruppen löpare. Stilla tempo kändes helt rätt.

Passet inleddes med ploggning som uppvärming. Det såg inte ut att finnas nåt skräp alls, men när vi satte igång fick vi ihop förvånansvärt mycket som syns på påsarna på bilden. Tänk om vi hade börjat på ett ostädat ställe som sett skitigt ut – wojne!

Efter ploggning blev det ett pass med fartlek. Det blev verkligen ett varierat pass. Hoppsasteg en sträcka, hög fart ett par hundra, stafettintervaller, maxhundring och upp och ner för kullar. Trevlig omväxling. Efter passet sprang jag hem. Totalt blev det en distans på 10,4 km för mig idag.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 10430 m
 • Löptid: 01:07:00 tim/min/sek
 • Hastighet: 9.34 km/timme
 • Tempo: 06:25 min/km
 • puls: 146 slag/min
           är 76% av maxpuls och 65% av HRR
 • Förbränning: 790 cal
 • Stegfrekvens: 165 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén