naturligasteg

Steg för steg, krona för krona, en löpares kamp mot cancer

Dji Osmo Pocket, känsla = lätt, owayo, sällskapslöpning, sol, solsken, träningsdagbok, vår, Vibram Fivefingers Bikila LS

Comebackrunda i nya kläder

Fick nån slags förkylning med feber och värk i onsdags. Idag kände jag mig ok nog för att våga på att springa en kort runda igen. Så jag drog på mig mina nya kläder och vloggade tillsammans med Rasyad.

Var så klart osäker på vad jag skulle orka med idag precis efter att varit krasslig så Rasyad sprang förbi mitt hem så jag kunde haka på hans runda. Vi började springa tillsammans och han höll i Dji Osmon så att jag skulle få lite klipp av mig i min nya jacka med springmotcancer-designen på. Solsken och plusgrader är egentligen för varmt för softshell, men den är helt enkelt så jäkla snygg så att fåfängan fick styra klädvalet.

Vi spring en kilometer och han bubblade av glädje som vanligt. Han höll kameran det mesta och jag tog vid ibland. Jag hade tänkt vända tillbaka efter två kilometer, men det kändes helt oansträngt så vi vände inte tillbaka förrän efter tre. Kollade inte hastigheten när vi sprang, men vi låg runt 5:30 fram till vändningen. Kändes definitivt inte så när vi sprang och snackade.

Sprang tillbaka och babblade i 6 min/km. Kändes helt oansträngt också. Jackan satt som en smäck, men var som väntat lite väl varm för 5 plusgrader. Nästa gång testar jag den långärmade tröjan tror jag. Enda bakslaget av dagens runda kom när jag kom hem. Så fort jag slutade springa och böjde mig ner för att ta av mig skorna så höll inte magen. Det är intressant att magen hittills aldrig krånglat under tiden jag springer, men ibland efteråt. Så nu springer jag fram och tillbaka mellan datorn och toa för att skriva dagens inlägg. Ungefär två stycken blir det per vända.

Spelade in dagens vlog med 4k på Dji Osmon, känns som ett misstag nu för det går knapp att redigera den alls och här tyckte man att man satt på en rätt bra dator.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 6310 m
 • Löptid: 00:36:40 tim/min/sek
 • Hastighet: 10.33 km/timme
 • Tempo: 05:48 min/km
 • puls: 152 slag/min
           är 79% av maxpuls och 70% av HRR
 • Förbränning: 473 cal
 • Stegfrekvens: 172 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén