naturligasteg

Steg för steg, krona för krona, en löpares kamp mot cancer

bloggning, springmotcancer.se

Första videon med Spring mot cancer

I år kommer jag att springa för att samla in pengar till cancerforskningen. Ursprungstanken var att lägga en slant för det som jag springer själv, men ganska snart insåg jag att jag kan inspirera fler till att bidra. För några dagar sedan slog det mig att jag kan nå ännu fler genom att vlogga om det och varför inte försöka göra en springande vlogg? Går det? Vet inte, men nu har jag skaffat en kamera som jag kan ta med mig på rundorna.

Jag gjorde mitt första försök att vlogga springandes tillsammans med Växjö löparklubb i söndags. Dagen efter gick jag igenom det jag spelat in med min Dji Osmo Pocket. Det fanns en del inställningar med ISO, vitbalans och annat jag kunde gjort bättre, men ett par sekvenser verkade ändå användbara. Efter ett par timmars trixande med tidsförskjutning och klipp för att få filmen lite mer livad behövde jag musik. Funderade på att leta efter nåt gratis på nätet, men frågade istället en av mina favoritartister Kebu om jag kunde få använda hans musik. Så jag la in ett par av hans låtar till min första video, skickade den som demo och frågade honom på Facebook om jag fick använda dem i videon. Han svarade att det var ok!

– Hej, Kebu. Stort tack för att jag får spela din musik till springmotcancer.se. Varför valde du att ställa upp?

Jag har själv flera nära som gått bort i cancer, det är en hemsk sjukdom som verkar bara bli vanligare. Ju bättre man förstod orsakerna och själva sjukdomen desto effektivare kunde man bekämpa sjukdomen. Därför är cancerforskning väldigt viktig. Så när jag fick förfrågan så var det självklart för mig att ställa upp.

– Det spelas oftast musik kring vid löpartävlingar. Vad skulle du säga om du fick en fråga om att spela din musik till ett lopp?

– Har aldrig tänkt på saken förr, men visst vore det en kul grej!

Om du vill höra mer musik av Kebu eller veta mer om honom följ Kebu på Youtube.

Kommentera

Tema av Anders Norén