naturligasteg

Steg för steg, krona för krona, en löpares kamp mot cancer

1 mil, BN3TH kalsonger, Joe Nimble Softtoes, känsla = normal, mörkerlöpning, pannlampa, sällskapslöpning, träningsdagbok

#Kallingchallenge runda 1

Ikväll sprang jag min första runda i kalsongen från BN3TH. Detta är en del i en kul grej som började i en diskussion på Facebook.

För ett par dagar sen var jag en del i en diskussion om man kan springa i kalsonger. Vi var ganska många så hade erfarenheten att kalsonger inte funkar när man ska springa långt. När jag gjorde det förr så fick jag alltid skavsår i lårvecken eller runt skrotum. Någon googlade fram ett märke på webben som har en modell som ska hålla “kulorna” på plats och fungera för löpning. Hade varit kul att testa, men det finns ju aldrig nån bytesrätt på underkläder, lyfte nån fram.

Av ren nyfikenhet så frågade jag BN3TH om man kunde få testa ett par. De svarade att deras nöjd kund garanti inte har någon gräns i hur långt man springer inom de 30 dagarna, men eftersom de tyckte att det var lite kul att bidra till att jag springer mot cancer så skickade de ner två par som jag kan testa. Ett par i storlek S och ett par i storlek M för att vara på säkra sidan. Känner mig inte sponsrad precis, men bara så ni vet så fick jag dem för att göra detta testet. De har inte krävt någon motprestation, men jag tänker så klart skriva hur det går.

Jag drog på mig paret S inför kvällens löprunda. De satt bra. De var absolut inte för stora så om något skulle jag rent av kunnat prova en storlek mindre.

Kvällens löprunda blev 10 km blandat grusväg och asfalt i lätt regn och med pannlampa tillsammans med ett par nya löparkompisar. Eftersom jag är den infödde Teleborgaren fick jag visa vägen. De ville springa 10 km. Det var ungefär vad jag ville springa själv. Så jag sprang upp till slottet där vi möttes och sen tog jag vägvisningen. Det blev lite grusbackar upp mot vattentornet, sen ner på sydsidan av Teleborg och avslutningsvis en bit utmed Södra Bergunda sjön. Jag lämnade dem när jag kunde peka ut en rak väg upp till slottet. Rundan blev 10,4 totalt så jag är rätt nöjd med min ad-hoq guidning.

Hur gick det med #KallingChallenge? Idag hade jag dem bara under mina tjocka joggingbyxor så de utsattes inte för så mycket friktion och det var kallt också. De krovade sig en aning mellan låren men gav inga blåsor eller problem under dagens timme. Om de klarar av en halv eller en hel mara i sommarvärme återstår alltså ännu att se, men so far so good.

    Löpningen i siffror

  • Distans: 10470 m
  • Löptid: 01:02:18 tim/min/sek
  • Hastighet: 10.08 km/timme
  • Tempo: 05:57 min/km
  • puls: 160 slag/min
             är 83% av maxpuls och 76% av HRR
  • Förbränning: 787 cal

Kommentera

Tema av Anders Norén