naturligasteg

Steg för steg, krona för krona, en löpares kamp mot cancer

återhämtningspass, backintervaller, fartlek, träningsdagbok, Växjö löparklubb

Ett konstigt återhämtningspass med en massa stopp

Har börjat överväga att springa runstreak för att få kontinuitet. Idag skulle bli tredje dagen i rad. Magen var lite instabil under eftermiddagen. Vaderna lite möra. Löparklubben skulle köra nåt pass i backe lett av Anders. Inte precis nåt för en återhämtningsjogg, men jag tänkte att jag kunde jogga bort och vara med på uppvärmningen som en del av min stilla runda.

Sprang mot till startplatsen i lugnt tempo. Kändes som att jag tog det väldigt soft, men eftersom det är nedförsbacke så knatade benen ändå på i 5:40 enligt loggen.

Ett tiotal personer hade dykt upp till mötesplatsen. Jag kom ganska jsut in time som vanligt och efter cirka 20 sekunders paus bar det iväg under ledning av Anders. Efter en knapp kilometers löpning uppmärksammade en man i gruppen mina Fivefingers och undrade hur det är att springa i dem. Jag svarade att jag inte hittat några andra skor som jag kan springa obehindrat i och att jag just nu har problem för mina börjar gå sönder och den modellen tillverkas inte mer. Någon annan i gruppen frågade om jag inte blir trött i vaderna eller får problem med benhinnorna i tunna sulor. Hann inte svara på det för det blev lite oreda i gruppen när det kom en cyklist.

Som synes är mina Bikila på väg att lösas upp i sömmarna och därför har jag precis beställt ett par V-run i en gräslig färg som reades ut. Den modellen verkade mest lik mina. Hoppas, hoppas…

Sen kom vi fram till elljusspåret och det blev ett stopp där Anders skulle förklara var vi var för de som inte varit där förr. Sen en kort jogg, lite spring baklänges (som jag hoppade över för vaderna kändes lite stela) och ett nytt stopp för att Anders skulle leta pinne och rita ut start och stopp för dagens pass.

Upplägget var att springa 400 meter i uppförsbacke, sen gåvila ner, ny 400a uppåt, gåvila och sedan en 1200 slätt. Gruppen drog iväg och i högt tempo (cirka 4 min skulle jag gissa) med riktigt starka löpare i täten. Jag tänkte bara hänga med uppför backen en gång och sen fortsätta slingas normala sträcka och springa hem. Så jag tog det lugnare och sladdade sist i gruppen i 4:30fart. När jag kom upp efter backen så fortsatte jag springa i femfart. Eftersom en del gåvilade så sprang jag förbi dem och det kändes som att det lossade ett par knutor i vaderna så jag sprang ner till backens start igen. Tätlöparna låg lite före mig och sprang en liten bit längre nedanför backen till Anders startstreck, men det strecket låg i ett parti med geggigt snöslask. Fivefingers och snöslask är en usel kombo så jag svängde direkt upp till backen efter en yngre löpare som öste på uppför backen. Jag tog backen i femfart och det kändes rätt bekvämt konditionsmässigt. På flacken drog ynglingen iväg i full spätta. Eftersom det var svagt nedför och kändes bra lät jag benen rulla på i 4:30fart en bit. Klev av mitt på spåret och joggade hem i 5.45 min/km sista kilometern.

Att det blev 7,5 km med lite backe och någon slags fartlek hade jag inte tänkt mig som en del av min runstreak, men det kändes bra och mitt enda upplägg just nu är att låta kroppen styra. Magen var svajjig före rundan, men känns bra nu.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 7500 m
 • Löptid: 00:43:08 tim/min/sek
 • Hastighet: 10.43 km/timme
 • Tempo: 05:45 min/km
 • puls: 154 slag/min
           är 80% av maxpuls och 71% av HRR
 • Förbränning: 566 cal
 • Stegfrekvens: 175 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén