Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

8 km, asfalt, känsla = normal, springmotcancer.se, vår, Växjösjön, Vibram Fivefingers Bikila LS

Ett soligt vintervarv runt Växjösjön

Det svänger snabbt. Förra helgen kändes det som vår. Igår var det minus tio och kändes som midvinter. Idag var det plus och cykelvägarna var isfria. Att cykelvägarna kan bli isfria så fort är lite av en gåta för mig. Saltas de eller ligger det fjärrvärmeledningar som läcker värme under de flesta cykelvägarna? Märkligt, men bra för mig som kunde springa i Fivefingers igen.

Bortsett från några hundra meter utanför lasarettet där jag fick springa på geggig och isig grusväg bestod dagens runda av torr asfalt i solsken. Termometern visade på noll grader, men i solen kändes det helt klart som några plusgrader och det blev så klart väldigt svettigt i min Softshell-jacka efter några minuter.

Löpformen var som väntat inte på topp efter de senaste veckornas låga träningsmängder så jag blev inte förvånad när Tomtomklockan visade på drygt 5:30 när jag passerade simhallen. Här vid simhallen brukar målgången vara för Växjöloppet och Varvetmilen. Jag har aldrig sprungit något lopp förut, men nu har jag anmält mig till de här loppen så givetvis väckte detta tankar. Jag har anmält mig till de båda loppen för att springa och ha det trevligt. En mil på cirka 55 minuter borde jag kunna klara utan att maxa. Så har jag tänkt, nu när jag passerade efter fem km löpning och kände mig rätt tung vaknade tvivlen. Tvivlen försvann dock när jag laddade in loggfilerna i datorn och såg att jag legat under 5:20 i snitt och avslutade med en km på 4:53. Tomtom klockans “live” siffra var som alltid för hög. Jodå, med lite hygglig träning bör jag kunna glida runt milen under 55 minuter. Skulle nog kunna pressa tiden några minut om jag pressar mig, men det är inte planen. Tanken är bara att hoppa över några av de grötigaste startleden för Göteborgsvarvet och framför allt att springa loppen med ett leende och lyfta springmotcancer.se

  Löpningen i siffror

 • Distans: 8010 m
 • Löptid: 00:42:33 tim/min/sek
 • Hastighet: 11.29 km/timme
 • Tempo: 05:18 min/km
 • puls: 160 slag/min
           är 83% av maxpuls och 76% av HRR
 • Förbränning: 591 cal
 • Stegfrekvens: 176 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén