Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

owayo, springmotcancer.se

Jag är ambassadör för Owayo 2019

Att synas är viktigt för att driva en kampanj. Nu kan jag gå ut och berätta att jag fått sponsring av Owayo som kommer att förse mig med min egen kollektion av löparkläder.

Varför valde jag att bli ambassadör?

Den som har läst min blogg vet att jag drivit den helt ideellt. Löpning har varit min hobby och jag har köpt alla mina prylar och drivit min sajt med egna pengar. Det har varit helt självklart för mig eftersom det varit min hobby. När jag bestämde mig för att samla in pengar till kampen mot cancer insåg jag fort att det skulle bli ett väldigt dyrt äventyr. Startavgifter till lopp kommer att kosta en del. Resor och boende i samband med loppen kommer troligen att kosta ännu mer och så insåg jag ganska snart att jag designat mina första kläder för blygsamt. Ska man driva kampanj måste det synas. Så därför behövde jag ta fram nya kläder igen. Eftersom jag var nöjd med mina Owayo-kläder och de sökte ambassadörer kastade jag in en ansökan och de valde ut mig! Det ger mig möjlighet att designa en helt egen komplett kollektion och så kan jag lägga de pengarna på att ställa upp i fler lopp istället.

Tre skäl till varför jag valde Owayo

  1. Rimligt pris
  2. Utmärkt designverktyg
  3. Riktiga funktionskläder

1När jag i december 2018 kom på att jag ville synas och samla in pengar till bättre cancer-behandlingar behövde jag fixa ett tryck på mina kläder. Jag kontakta diverse textilföretag för att se om de kunde trycka ett motiv på mina löparkläder. Jag fick ett antal svar med orimliga uppstartskostnader och var på vippen att lägga ner tanken när jag hittade Owayo där jag kunde köpa en specialdesignad tröja för cirka 600 kronor.

2På Owayos webbsida finns ett onlineverktyg där man kan rita sin egen design på deras olika plagg. Designverktyget är jättebra och om man verkligen vill gå loss kan man rita sina egna bilder och ladda upp dem i verktyget. Sen kan man placera ut sina bilder på en 3D-modell av plagget och se hur det blir. Det var riktigt kul att designa motiv. Jag blev rent av lite besatt av det och gjorde över 50 versioner av min tröja och jacka innan jag var nöjd.

3Riktiga funktionskläder för sport. När jag började springa följde jag den gamla klyschan “löpning är den billigaste sporten. allt man behöver är ett par skor” och gav mig ut och sprang i en vanlig bomullströja och shorts. Det gick bra på mina första korta rundor, men när jag började springa längre pass på över timmen konstaterade jag snart att jag fick skavsår både här och där. Sen dess har jag provat mig igenom alla möjliga märken av löparkläder och blivit lite kräsen. Jag var ganska orolig för att Owayos tröjor inte skulle vara så bra och att jag skulle köpa en fin tröja som jag inte skulle stå ut med att springa i. Men eftersom det var en hel del riktiga atleter med bland deras användare tog jag en chans och beställde mina första plagg. Jag har bara sprungit i tröjan några gånger, men det har känts bra och tyget känns som mina tröjor från Nike och Adidas så jag är nöjd

 

Framsidan på min Tshirt
Ryggen på min Tshirt.
Längre tights. Ska bli väldigt intressant om de sitter lika bra som mina 2XU,.
Framsida på Softshelljackan.
Ryggen på Softshell-jackan
Långärmad tröja, front
Långärmad tröja, rygg
Fronten på långärmad tröja med krage
Ryggen på långärmad tröja med krage
Har aadrig haft ett Linne, men nu när jag får ett måste jag väl testa en runda.
SMC-OwayoAmb2019-LinneBack
SMC-OwayoAmb2019-BikeCapSide2
Keps, ärligt talat tycker jag den ser märklig ut i formen, men den kanske är bra på huvet.

Kommentera

Tema av Anders Norén