Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

Joe Nimble Softtoes, kvällspass, sällskapslöpning, snö, träningsdagbok, trummen runt, Uncategorized, Växjösjön, vinter

13 km löpning i decimeterdjup snö

Körde ett ganska jobbigt pass igår så idag hade jag inte riktigt tänkt springa nåt, men jag kunde inte låta bli när en annan löpare ville ut. Så mot bättre vetande gav jag mig ut i snöfallet ikväll.

Det var som väntat knöligt halt och jobbigt för mig redan från början lite småsega vader. Det var lite mindre snö uppe på cykelvägarna, men halt under snön så där var det extra bakhalt. När sprang utanför asfalten på den grusade motionsslingan var det nedtrampad knölig snö under den nyfallna snön. Pest eller kolera.

När jag sprungit bort till mötesplatsen väntade Peter i bilen. Vi hade kastat ut en allmän inbjudan till andra löpare i olika facebookgrupper, men vi hade gjort det under dagen och det är sällan någon hinner hoppa med med så kort varsel. Fast det tar inte så många sekunder att kasta ut ett meddelande och får man med nån extra så är det värt det.

Från mötesplatsen sprang vi runt Växjösjön och trummen ikväll. Det är åtta kilometer. Vi pratade lite olika klubbfrågor eftersom jag var med en stund på löparklubbens planeringsdag i förmiddags. Sen gled vi in på ämnet idrott i allmänhet och fotboll. Tack vare att detta flyttade fokus från omständigheterna gick det bra att springa åtta km till. Sen hade jag bara ett par halkiga och tunga km hem.

Så helgen avslutades med ännu 13 kilometer. Jag är rätt förbluffad över hur bra det går just nu. Så nu måste jag nog lugna ner mig och ta en vila och kanske ett kort pass nästa gång så jag inte överanstränger benhinnor eller Plantar Faschian.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 12960 m
 • Löptid: 01:20:42 tim/min/sek
 • Hastighet: 9.64 km/timme
 • Tempo: 06:13 min/km
 • puls: 157 slag/min
           är 82% av maxpuls och 74% av HRR
 • Förbränning: 987 cal
 • Stegfrekvens: 171 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén