Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

Joe Nimble Softtoes, känsla = tung, löparvantar, snö, träningsdagbok, Uncategorized, Växjösjön, vinter

En åtta förbi sjukhuset i långfingrade vantar

Det var någon månad sedan mina favoritvantar försvann. Jag hittade ett par ProTouch som har en hel del goda egenskaper, men retligt nog går de inte att använda mobiltelefon till dem. Att det sedan redan efter ett par gånger börjat spricka upp i sömmarna när jag tar av dem har stört mig. Min fru hade snappat upp mitt missnöje så igår fick jag ett oväntat paket när hon hade sett ett par Nikevantar på rea. Drog på mig vantarna för ett test på dagens runda.

När vantarna var på insåg jag att de hade långa fingrar. Det var en dryg centimeter som fladdrade på alla fingertoppar utom tummen som var perfekt. Mindre storlek? Nä, knappast för de är så tighta att jag knappt kom i dem och jag har smala händer. Förstår inte riktigt vad det här är för en konstig modell. Är de gjorda för aliens? – Nåja, det går väl att springa i dem ändå, tänkte jag och gav mig iväg.

Jag hade inte någon riktig plan med dagens runda utan satte bara iväg på min vanliga rutt. Det var sex grader kallt idag. Ungefär samma som de senaste rundorna alltså, men det kändes ändå lite kallare idag. Nikevantarna var inte lika varma som Protouch så jag började fundera på hur kalla fingrarna skulle bli i slutet på rundan. Det tillsammans med att vaderna inte kändes helt pigga fick mig att välja den något kortare rundan runt Växjösjön.

När jag sprungit en bit utmed Växjösjön frös jag lite om fingrarna och vaderna var ganska tunga. Jag övervägde kort tanken att vända tillbaka, men 6 km är inte så stor skillnad mot åtta så jag fortsatte. Strax före mittpunkten på rundan passerar jag förbi Växjö Lasarett och precis utan för fönstren till de avdelningar där jag låg när jag behandlades för cancern. Det känns skönt att vara tillbaka på utsidan igen, men också lite vemodigt nu när jag vet hur det kan vara på insidan.

Hörnet på Växjö Lasarett där jag spenderat ett antal dygn under 2016 och 2017.

När jag passerade 4 km och hade halva rundan kvar kollade jag på löparklockan och såg att jag snittat under 5:30 min/km. Inte alls illa på snöiga vägar. Känslan i kroppen var inte så lätt som de senaste passen och jag började bli lite trött i fötterna. Mina JoeNimble känns inte helt fel, men de är inte ett med mina fötter på samma sätt som mina Fivefingers. Eftersom känslan rent i största allmänhet var lite plågad så bestämde jag mig för att hålla upp farten och göra “pinan” kort idag.

Lyckades bra med ansatsen att hålla uppe farten trots att sista kilometern hem går i svagt motlut hela tiden. Snittade 5:20 på sista fyra km. Åtta km på 43:29 är bra med dagens förutsättningar. I morgon har löparklubben planeringsdag. Jag skulle gärna vara med, men det går nog inte då jag har ansvaret för barnen då.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 8010 m
 • Löptid: 00:43.29 tim/min/sek
 • Hastighet: 11.18 km/timme
 • Tempo: 05:22 min/km
 • puls: 162 slag/min
           är 84% av maxpuls och 77% av HRR
 • Förbränning: 596 cal
 • Stegfrekvens: 174 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén