naturligasteg

Steg för steg, krona för krona, en löpares kamp mot cancer

höger vadkänning, Löparutrustning, Salomon S/lab Sense Ultra 8, snö, Snötippen ToR 4km, Tester och åsikter om prylar för löpning, Vibram Fivefingers Bikila LS, vinter

Kort provtur med Salomon S/lab Sense Ultra 8

Idag kändes vaden bra och så jag kunde inte låta bli att ta en liten testrunda och även passa på att prova min nya löparryggsäck – Salomon S/lab Sense Ultra 8.

Snön föll när jag tittade ut. Velade lite kring skovalet. Vaden känns inte riktigt 100 än. Bakhala skor skulle kunna innebära mer risk att dra upp det, men att ta nya oprovade skor kanske inte heller var rätt. Snön täckte inte helt marken än så jag bestämde mig ändå till slut för mina gamla pålitliga Bikila. Bättre att springa stilla och med rätt känsla.

Var helt säker att det skulle bli en kort runda så nåt behov av vätska hade jag absolut inte, men jag ville ändå prova hur min nya väst skulle kännas med båda softflaskorna fyllda så jag drog på mig den. Passa även på att packa med ett litet gorillastativ till mobilen och se om det kunde lösa mina problem att ta selfies på rundan. Det gick fint att pack ner allt i ryggan och den satt bra ovanpå min jacka. Var nog ett klokt beslut att välja storlek M. Det enda som kändes lite trist var att ryggan täcker över det mesta av mina tryck på jackan. En lärdom för kommande plagg att fokusera mest påtrycket runt midjan.

Började springa i 5:30-fart och det kändes inte halt så jag fortsatte så. Hade en svag förnimmelse i den överansträngda vaden, men det kändes inte besvärande. Första kilometern gick på 5:37. Andra gick på 5:40 och sen vände jag.

Strax efter jag hade vänt bestämde jag mig för att försöka ta lite selfies med mobilen och stativet. Stativet är en billig Kinavariant på Gorillapod. För den som inte vet vad det är så är det en modell med “armar” som man kan surra runt till exempel en gren på ett träd. Det var precis vad jag gjorde. Sen satte jag igång självutlösaren och sprang fram och tillbaka några gånger och hoppades att jag skulle fastna på bild. Jag gjorde så vitt jag vet inte annorlunda den här gången jämfört med sist, men istället för att den tog en serie stillbilder så fick jag idag ett antal odugliga små filmer från min iPhone. Så jag fick plocka ut mina Selfies från videoredigeraren. Resultatet blev lågupplösta och grumliga bilder. Så det där med fina Selfies gick inte idag heller.

Efter fotograferandet fortsatte jag hem i 5:30-fart igen. Obehaget i vaden kändes, men blev aldrig värre så det är nog på väg att gå över. Får köra lite fler tåhäv framöver så kan jag nog våga springa lite längre distanser framöver.

Hur var det att springa med Salomon Sense ultra 8?

Fyra kilometer är alldeles för kort sträcka för att uttala sig om komforten egentligen, men den kändes bra. Det enda som jag störde mig lite på var att det skumpade lite av de fyllda flaskorna och att det gav ett litet svischande ljud i varje steg. Kanske ska man dra åt den mer någonstans eller så är det bara något som händer när man har fyllda flaskor fram plus mobil och stativ, men ingen last bak i ryggsäcken som balanserar upp. Vi får se, men jag är nöjd så här långt.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 4580 m
 • Löptid: 27:57 tim/min/sek
 • Hastighet: 0.16 km/timme
 • Tempo: 366:09 min/km
 • puls: 161 slag/min
           är 84% av maxpuls och 77% av HRR
 • Förbränning: 343 cal
 • Stegfrekvens: 167 steg/min

2 Kommentarer

 1. M

  Förslag: Töm ur all luft ur vattenflaskorna, så skvalpar det inte. Krama dem lite löst med liten öppning på munstyckena, tills det kommer vätska genom dem. Om det nu var det skvalpljudet du störde dig på.
  Sen lär man sig klämma ihop flaskan så den blir lite mer styv och stel, innan man knölar ner den i facket på säcken. Du märker hur!

  • Olorin

   Tack för tipset. Har hittat en liknande teknik. Sorry att jag varit så seg på att svara, men jag har fått en flod av casino spam skit.

Kommentera

Tema av Anders Norén