Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

cancerfonden, elljusspåretTeleborg, Löpning, Minimalistisk löpning, naturligastegsfemmamotcancer, träningsdagbok, Vibram Fivefingers Bikila LS, vinter

Minusgrader, men fryser inte om tårna.

Snö och några minusgrader idag. Underlaget kändes isigt och jag hade glömt hur fästet var i mina Fivefingers så jag tog nervöst de första stegen idag. När jag kommit igång kändes det inte så halkigt och ju längre jag sprang desto naturligare kändes det. Tog det lugnt och stannade till lite ibland för att försöka ta någon trevlig bild, men det gick inget vidare. Mörker och mobilfoto är inte bästa kompisar.

Dagens runda blev upp till elljusspåret och två varv i det. Sen hem. Frös jag något på dagens runda? Jo, lite om näsan och kinderna, men noll om fötterna. Jag vet mycket väl om att jag nästan aldrig fryser i mina Fivefingers om jag springer, men det känns märkligt och overkligt när man ser avtrycken i snön som ser ut som om någon gått helt barfota om man kisar lite. Dagens runda blev 5,7 km på ett snitt 5:37 min/km. En del ok runda. Dags att pynta in 30 spänn till min insamling Naturligastegsfemma på cancerfonden. Eftersom jag hakade på #Givingtuesday i ett försök att inspirera fler löpare och la en hundring extra kommer jag därför att passera 600 kronor. Måste säga att jag är både lite förvånad och besviken att inte någon mer i löparvärlden verkar hakat på #Givingtuesday.

IMG_6083

  Löpningen i siffror

 • Distans: 5770 m
 • Löptid: 00:32:33 tim/min/sek
 • Hastighet: 10.64 km/timme
 • Tempo: 05:38 min/km
 • puls: 161 slag/min
           är 84% av maxpuls och 77% av HRR
 • Förbränning: 430 cal
 • Stegfrekvens: 174 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén