Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

Löpning, Minimalistisk löpning, minusgrader, mörkerlöpning, träningsdagbok, Vibram Fivefingers Bikila LS

Årets första #SubZero

Jag har en del kul saker planerade och var riktigt taggad att springa igår, men det sket sig. Åt vegetarisk på Ikea och fick spendera eftermiddagen och kvällen på toa igår. Den oinsatte kan tro att det var nåt fel på Ikeas mat. Det behöver det inte alls vara, men eftersom jag fått en del av tarmsystemet bortopererat så är det en hel del mat jag inte tål och jag har inte inte provat mig fram till exakt vad ännu. Trodde att vegobullar och bovetesallad var safe, men icke.

Nåja, jag hade ju min runda att se fram emot idag. Vaknade och såg på morgonen att det var minus åtta grader. Då fanns ingen tid att springa så det fick bli att dra iväg nu så fort jag kom hem från jobbet istället. Det var varmare nu på kvällen, bara ett par minusgrader, men det blev så klart full stass med vantar mössa och hela klabbet.

Sen drog jag iväg i mörkret under lampornas sken på cykelvägarna. Tankarna gick mest runt jobb idag så det finns inte så mycket av de betraktelserna att dela med mig av. Första biten bara gled jag fram vilket bekräftas av pulsvärdet från loggen. Bara 128 i snitt – siffror man blir glad av 🙂

puls20181126

Första halvan av dagens fyra kilometer kändes det ovant och jobbigt med den kalla luften i strupen, mot slutet kändes det inte besvärande. Sista halvan av rundan var som vanligt riktigt jobbig eftersom detta är min backigaste slinga. Så 5:15 min/km på fyra kilometer var en bra prestation med snittpuls 157 bpm.

Swischade in en tjuga till min insamling till cancerfonden efter rundan. Nästa gång spräcker jag femhundringen.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 3960 m
 • Löptid: 00:20:48 tim/min/sek
 • Hastighet: 11.42 km/timme
 • Tempo: 05:15 min/km
 • puls: 157 slag/min
           är 82% av maxpuls och 74% av HRR
 • Förbränning: 289 cal
 • Stegfrekvens: 176 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén