Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

Arrangemang, KUL-helgen, Löpning, Ultralöpning

Kul att se på KUL

Den alltid så glade och energiske Joakim "Kimmen" Martinsson anförde och guidade så klart den snabba gruppen.

Av en slump fick jag i veckan se att det arrangerades nåt som heter KUL-helgen i Växjö – den här helgen! Blev lite nyfiken på vad det är och frågade Kimmen som verkade vara huvudarrangör. Han svarade ganska på stört att jag kunde haka på och vara med och springa om jag ville. Vill, vill jag, men kapacitet för någon ultradistans har jag inte än, så jag svarade att jag mer hade tänkte mig titta på och att jag kunde stå till förfogande för att stötta evenemanget. Snart fick jag kontakt med support-gruppen och på lördag morgon var jag på plats för att var med och stötta arrangemanget.

Vad är då KUL-helgen? Enkelt uttryckt. En helg för ultradistanslöpare som vill springa tillsammans och så äter de mat och pratar löpning och så under en helg. jag hade nog lite förväntat mig att det skulle vara en grupp mer eller mindre elit-inställda löpare i ålder 30-40, men jag hade fel. Det visade sig vara en ganska ohomogen skara. Snittåldern låg nog runt 40, men det fanns nog löpare både 20 år yngre och äldre. Löpningen var fokuserad på samvaro och behagligt tempo för alla. Så därför fanns det en rutt för de som ville springa på släta vägar och en för de som ville springa trail. Rutterna var planerade att ta mellan 5-6 timmar att springa och efter ett tag delade grupperna upp sig efter hur fort deltagarna ville springa. Som jag tolkade diskussionerna vid första drickastoppet delade man grupperna efter vilka som ville springa snabbare eller långsammare än 6 min/km.

Det var väldigt kul och inspirerande att se den här blandade samlingen löpare som förenades av att de vill springa länge oavsett tempo. Tyvärr orkar jag inte så länge just nu, men jag hoppas verkligen att jag kan jobba upp det till 2019 för det skulle vara kul att haka på ultrafolket. Långt och inte speciellt fort känns trevligt, jag har ju aldrig varit nåt för det här med intervaller och så.

Blev också inspirerad av att se så mycket folk med vätskevästar. Lutar starkt åt att jag ska skaffa mig en Salomon med softflasks för jag vet inte om jag vill köpa en ny stor reservoar att ersätta mig ihopsunkade gamla och min gamla är inte anpassad för att ha softflasks så att köpa lösa flaskor skulle nog inte funka så bra till min ultraspire. Har du några tankar erfarenheter eller tips om detta så skulle jag uppskatta en kommentar på det.

Avslutar med ett litet bildkollage från dagen.

 

Kommentera

Tema av Anders Norén