Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

bokskogen, fotkramp, Inov-8 Trailroc 235, känsla = tung, Löpning, Minimalistisk löpning, Stela vader, träningsdagbok

Bröt rundan idag

Jag brukar vara envis och aldrig avbryta mina rundor utan hellre hitta en annan rutt eller väg att springa, men idag gick det inte. Jag sov dåligt i natt, vaknade tidigt och satte mig och gjorde en del jobbsaker. Magen fortsatte vara instabil och eftersom jag ändå hade jobbat ihop mina flextimmar så gjorde jag ett avbrott och gav mig ut en runda. Det har ofta känts konstigt när jag tvingat mig ut att springa, men sedan operationerna har aldrig magen rasat utan snarare blivit bättre av att springa. Så det var värt ett försök. Magen blev inte sämre, men jag provade att springa i Inov8 Trail idag för att se om jag skulle få mindre kramp i vaderna. Stoppade i en sula i skorna också.

Efter femhundra meters löpning fick jag ett jäkla obehag av skosulan som hade vikt sig. Efter en kilometer pallade jag inte med skon mer och stannade för att rätta till sulan. Sen fortsatte jag. Efter den första kilometern stumnade vaderna gradvis mer och mer och jag fick allt mer kramp under fotvalven. Efter tre kilometers löpning i allt långsammare tempo började jag överväga att bryta och gå hem. Efter fyra kilometer klarade jag inte ens 6:30 min/km och tyckte att det fick vara nog. Så för första gången på länge bröt jag och fick gå hem istället.

img_5959.jpg

  Löpningen i siffror

 • Distans: 4020 m
 • Löptid: 00:20:20 tim/min/sek
 • Hastighet: 11.86 km/timme
 • Tempo: 05:03 min/km
 • puls: 166 slag/min
           är 86% av maxpuls och 80% av HRR
 • Förbränning: 292 cal
 • Stegfrekvens: 177 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén