naturligasteg

Steg för steg, krona för krona, en löpares kamp mot cancer

Bokhultet, cancerfonden, känsla = normal, Löpning, Minimalistisk löpning, sol, Stela vader, träningsdagbok, Vibram Fivefingers Bikila LS

Minusgrader och plushumör

Full knall gul dress på med vantar och allt när det är kallt.

Har haft ett par dagar då magen inte varit i balans, men det här morgonen kändes allt fint. Det klara soliga vädret lyfte inspirationen en nivå till och jag blev faktiskt lite upprymd av att se att termometern visade ett par minusgrader. Svårförklarligt, men det kändes så rätt idag. Så jag drog på mig hela stassen med, mysbyxor, jacka, mössa och vantar för springrundan.

Var väldigt sugen på att se bokskogen idag så jag gav mig av i den riktningen med glatt humör. Första kilometern kändes lätt och bra så tankarna vandrade iväg kring vilka stigar jag skulle springa på. När jag väl kom fram till bokskogen visade det sig dock inte vara så lätt att följa några stigar för det låg ett flera centimeter tjockt täcke med löv nu. Stigarna var dolda så jag fick gå på minnet. Den första delen gick bra för där är det ändå ganska tydligt var stigarna går. Den enda överraskningen där var att jag mötte Marafia och en annan tjej på stigen. Hon springer säkert en del, men jag har knappt sett henne sen före jag blev sjuk. Efter det mötet stelnade vaderna till på mig och jag beslutade mig för att inte fortsätta mycket mer och vände hem.

Vägen tillbaka blev lite slitsamt med stela vader, men jag höll rätt jämnt tempo ändå. Blev inte någon riktig långrunda, men nästan sju kilometer är bra för mig med dagens mått och snittfart 5.30 per kilometer är också helt ok. Avslutade runda med att swisha in 35 spänn till cancerfonden som tack.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 6740 m
 • Löptid: 00:37:06 tim/min/sek
 • Hastighet: 10.9 km/timme
 • Tempo: 05:30 min/km
 • puls: 166 slag/min
           är 86% av maxpuls och 80% av HRR
 • Förbränning: 498 cal
 • Stegfrekvens: 174 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén