Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

höst, känsla = normal, kyla, Löpning, Minimalistisk löpning, mörkerlöpning, motion, Runt Furutå fyra km, träningsdagbok, Vibram Fivefingers Bikila LS

Mörkt och tungt, men ok

Som vanligt har det varit svårt att kombinera familjesysslorna med löpning i veckan så det blev att rivstarta helgen med en fredagsrunda. Frågade slentrianmässigt 14-åringen om han ville följa med. Det väntade nejet blev ett “ok, vänta lite ska spela klart”. Trodde knappt att det skulle bli av, men efter en dryg timme kom han ut och skulle följa med. På den timmen hade det hunnit bli mörkt.

Vi sprang tillsammans en kilometer på den bredare delen av grusvägen vid sjön, sen var han trött och vände tillbaka. Jag fortsatte vidare en bit och svängde sen upp på de upplysta cykelvägarna tillbaka. Det var länge sen jag sprang just den här rundan, men jag mindes mycket väl att det var ett par rejäla backar. Utnyttjade nedförsbackarna till att ösa på för att kunna ta det lugnare i uppförsbackarna. Som snabbast sprang jag korta bitar i fyrakilometerstempo. Som snitt gick rundan på 5.30. Det var en rejält jobbig fyra igen, men några korta stunder kände jag mig lite piggare idag så det går nog på rätt håll igen. Det kan behövas för kyla och mörker är inte mina favoriter.

Var hos naprapaten igår för att få reda på vad som gått snett med axeln när jag spelade tennis för ett par veckor sedan. Efter en timmens behandling konstaterade hon att axeln var i fel position och jag hade tappade mycket kraft på ett håll. Så nu ska jag göra änglavingar i ett par veckor och tennis får jag inte spela, men springa är ok. Så ur den aspekten är ingen skada skedd. Positivt idag var också att jag inte märkte av några känningar alls och givetvis att det är kul när sonen rör lite på sig.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 4190 m
 • Löptid: 00:23:04 tim/min/sek
 • Hastighet: 10.9 km/timme
 • Tempo: 05:30 min/km
 • puls: 161 slag/min
           är 84% av maxpuls och 77% av HRR
 • Förbränning: 308 cal
 • Stegfrekvens: 173 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén