Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

cancerfonden, känsla = tung, Löpning, Minimalistisk löpning, motion, New Balance Minimus Trail, sol, solsken, träningsdagbok, Vibram Fivefingers Bikila LS, Vikaholmsfyran

Fantastiskt väder, orkeslös löpning

Prassel under löparfötterna

16 grader, vindstill, solsken, höstfärger. Kan inte bli mycket bättre förutsättningar för att springa. Tja, jo det skulle väl vara lite form också då. Men det finns inga genvägar så det är bara att gneta på. Kände för lite omväxling och tog på mig mina New Balance Minimus Trail. Kan inte minnas senast jag hade dem på mig, men gissningsvis var det för cirka tre år sedan. Då kallade jag dem för “snabbeskorna” för jag satte ett par personbästa med dem.

Första kilometern kändes rätt ok att springa, men under den andra kilometern kände jag mig tung och trött. Ja, rent av sömnig. Så efter två kilometer vände jag tillbaka. Den tredje kilometern var riktigt seg och tung. I loggen ser jag att jag nästan sackade ner till 6 min/km en bit av den sträckan. Under den fjärde kilometern kände jag att en tånagel började skära in i tån jämte. Hade glömt det att det var så, men nu kom det tillbaka att de här skorna är smala (normala skulle väl de flesta kalla den) och pressar ihop tårna så att om man har lite längre naglar skär de in i tårna. Tur att jag vänt hem så att jag skulle slippa blodiga tår antagligen. Den fjärde kilometern var tung, men som alltid så hjälper nedförsbacke och vetskapen om att man snart är klar till. Sista gick på prick fem minuter. En ny fyra på 21 minuter alltså och 20 spänn till cancerfonden igen.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 4000 m
 • Löptid: 00:20:55 tim/min/sek
 • Hastighet: 11.47 km/timme
 • Tempo: 05:13 min/km
 • puls: 161 slag/min
           är 84% av maxpuls och 77% av HRR
 • Förbränning: 292 cal
 • Stegfrekvens: 176 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén