Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

höger vadkänning, känsla = normal, Löpning, pulsmätning, Snötippen ToR 4km, sol, träningsdagbok, Vibram Fivefingers Bikila LS

Ännu en fyra

Fyra kilometer har blivit min vanligaste distans sen combacken. Efter förra veckans knäproblem som jag avslutade med en snabb testrunda på två kilometer har jag vilat ett par dagar igen. I natt sov jag bedrövligt dåligt och när jag kom hem från jobbet vid fem kände jag mig riktigt sömning. Så vitt jag minns har jag aldrig gett mig ut för att springa sömnig. Kändes inte alls inspirerande att ge mig ut, men eftersom jag har planerat att spela tennis i morgon så kändes det tvunget.

Så sömnig och seg gav jag mig ut. Vädret var perfekt. Nästan vindstilla, soligt och 20 grader varmt. Tog det lite lugnt och gled fram med lite längre steg än vanligt. Efter femhundra meter visade klocka 5:20-tempo. Det var snabbare än jag hade tänkt mig, men eftersom det kändes bekvämt ändrade jag inget. När jag kom till tvåkilometersmärket visade klockan bara 1.97 så jag fick springa en liten bit till innan jag vände. Var det rätt tänkt eller borde jag helt sonika vända på min vanliga punkt och skita i klockan, tänkte jag genast efter jag vänt. Nåja, gjort kan inte ogöras så det var bara att fortsätta hem.

Efter tre kilometer hade klockan slagit över till att visa tempo 5:15. Eftersom jag fortfarande kände mig rätt pigg och inte hade några problem med knät och bara en svag förnimmelse av knutan i höger vad ökade jag tempot en aning. Pulsen drog upp över 170 bpm sista kilometern, men det kändes inte så farligt tungt ändå. Konstigt, för rent pulsmässigt låg jag på samma nivå förra veckans pass och det kändes verkligen asjobbigt då. Det här med upplevelsen av jobbighet följer tydligen inte fakta. Något som också förvånar mig är att jag sprang fyra kilometer på 20:40 igen ungefär vilket jag gjort ett par gånger tidigare senaste månaderna. Kändes som att jag slet mindre idag, men även där säger pulsdatat att jag hade samma snittpuls förra rundan som också gick på 5:09. Så siffermässigt står jag kvar på samma form.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 4020 m
 • Löptid: 00:20:43 tim/min/sek
 • Hastighet: 11.64 km/timme
 • Tempo: 05:09 min/km
 • puls: 162 slag/min
           är 84% av maxpuls och 77% av HRR
 • Förbränning: 288 cal
 • Stegfrekvens: 178 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén