Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

Känning, känsla = normal, Löpning, pulsmätning, snötippenfyran, Stel vad, träningsdagbok, Vibram Fivefingers Bikila LS

Årets första efterregnetrunda

Den blöta vägen jag inte tog.

Kan inte minnas en sommar då i princip varenda människa velat ha regn, men nåt regn har vi inte fått förrän förra veckan. Då kom några futtiga droppar i åskan, men nu idag jäklar öste det ner ett riktigt ösregn precis när jag höll på att dra på mig löparkläderna. Det höll på så länge att jag knappt orkade vänta ut regnet. När jag väl kom ut och såg pölarna på första grusvägen tänkte jag att det nog skulle bli en blöt och lerig runda, men när jag sen kom ner till den nygrusade rundan runt sjön visade det sig inte vara så farligt alls.

Svalt och kallt efter ett regn är ju optimala förutsättningar för en riktig löprunda, men jag kände fortfarande av stelhet i höger vad så det blev bara en vanlig fyra kilometare till bokhultet och tillbaka.

Rundan var lite småjobbig och stel. Jag slöjoggade inte,  men jag gav inte direkt hundra procent heller så jag blev lite positivt överraskad av att jag hållit ett snitt på 5.19 min/km och snittpuls 156 bpm.

 

  Löpningen i siffror

 • Distans: 4000 m
 • Löptid: 00:21:19 tim/min/sek
 • Hastighet: 11.26 km/timme
 • Tempo: 05:19 min/km
 • puls: 156 slag/min
           är 81% av maxpuls och 73% av HRR
 • Förbränning: 293 cal
 • Stegfrekvens: 175 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén