naturligasteg

Steg för steg, krona för krona, en löpares kamp mot cancer

2XU PWX korta tights, allergi, känsla = normal, Löpning, Minimalistisk löpning, motion, pulsmätning, sommar, träningsdagbok, värme, Vibram Fivefingers Bikila LS, Vikaholmsfyran

Fyra så bra som jag bara vågat hoppas

Det gick mycket bättre än jag hade trott i förrgår och igår kände jag mig helt upprymd av det hela dagen. Stundtals funderade jag på att springa en runda i går också, men man får akta sig för att ryckas med och dra på sig någon överbelastning. Idag har varit en helt annan dag. Från det att jag vaknade upp har ögonen kliat och runnit som i värsta pollen säsongen. Det har bara varit runt måttliga 25 grader idag, men ändå har jag svettats värre idag än på flera veckor. Har nästan trott att jag varit sjuk, men nu på eftermiddagen släppte det.

Eftersom jag inte gjort någonting annat än slappat och känt att jag förslösat hela semesterdagen drog jag på mig min Vibram och gav mig i kast med att springa en runda. Eftersom jag kände mig så stark sig så besätmde jag mig för att försöka springa snabbare och jämnare än sist. Så jag satte som ambition att hålla under 5:30 stabilt.

Kände mig lite stel första kilometern, men gjorde planenligt 5:24 på sträckan. Under andra kilometern tyckte jag det blev motigt konditionsmässigt, men vände lättad efter att gjort nästa kilometer på 5:15. Gnetade på och gjorde den tredje på 5:09. Kände att jag gick nära mitt max när jag inledde den sista kilometern. Det bekräftades av att pulsen låg på 175 bpm. Men med bara slutsträckan kvar lyckades jag ändå pressa ur mig lite till och  avsluta med en 4:42a. Vände på exakt samma ställen som sist och konstaterar till min förvåning att det skulle vara 50 meter kortare än sist. GPSer är instabila. Hur som helst dagens fyra gick på 20:31. Ett rejält putsat personligt rekord i mitt nya liv efter tumören. Även om det är en kort sträcka känns det riktigt fint att vara nere och toucha på fem blankt igen för under fem känns det som benen har lite fart.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 4000 m
 • Löptid: 00:21:56 tim/min/sek
 • Hastighet: 10.94 km/timme
 • Tempo: 05:29 min/km
 • puls: 154 slag/min
           är 80% av maxpuls och 71% av HRR
 • Förbränning: 293 cal
 • Stegfrekvens: 174 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén