naturligasteg

Steg för steg, krona för krona, en löpares kamp mot cancer

känsla = smärta/skada, kramp i låret, träningsdagbok, Vibram Fivefingers Bikila LS

Mör i låret hela rundan

Torsdagens comebackfyra efter två veckors sjuka var blytung. Ikväll var det dags igen. Hade premiären lyft mig något från botten? Redan från första steget kändes det inte bra i höger lår. Det kändes som ett mellanting mellan träningsvärk och kramp. Så jag tänkte att jag fick springa stilla och se om det släppte. Efter två kilometer på prick 6 min/km kändes det precis lika mört som från första steget så jag vände. Om det blev värre skulle jag börja gå och om det blev bättre kunde jag fortsätta rundan åt andra hållet. När jag var tillbaka vid startpunkten kändes det marginellt bättre. Så jag fortsatte åt andra hållet med löftet att vända om så fort det kändes sämre. Det kändes varken bättre eller sämre så jag vände efter en kilometer. På kilometern hem ökade jag farten för att se hur det kändes. Det fortsatte göra ungefär lika ont. Något strular med Tomtoms server så jag har inte lyckats ladda upp klockdatat, men jag tycker det verkar som att de första fem kilometerna gick på strax över 6 min/km och sluttiden blev 35.15 så den sista bör ha gått strax över fem.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 6000 m
 • Löptid: 00:35:14 tim/min/sek
 • Hastighet: 10.22 km/timme
 • Tempo: 05:52 min/km
 • puls: 161 slag/min
           är 84% av maxpuls och 77% av HRR
 • Förbränning: 453 cal
 • Stegfrekvens: 173 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén