Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

barfotalöpning, känsla = lätt, Konditionsträning, Löpning, Minimalistisk löpning, sommar, träningsdagbok, Vibram Fivefingers Bikila LS, Vikaholmsfyran

Stabil fyra på 22 nu

Magen var lite instabil idag efter att jag ätit en rejäl burgare på lunchen. Det är nog i princip bekräftat att kött inte funkar så bra med min begränsade tjocktarm, men den såg så god ut på menyn att jag tog den ändå och god var den. Så det kändes tveksamt att springa ikväll.

Men när frun somnade redan kl 21 och TVtablån var torftig hoppade jag i mina Vibram utan att byta om. Så för första gången på en evighet sprang jag i en vanlig tshirt, shorts och strumplöst. Har insett att strumpor är onödigt eftersom jag bara får skav efter cirka en timmes löpning och nu orkar jag ändå bara springa drygt 30 minuter som max.

Valde idag att springa åt andra håller och ta det lite lugnare. Låg inte på lika hårt som senaste rundorna och gjorde ingen slutspurt, men sprang ändå fyra km på 22:30. Helt ok. Även om det inte är löparvärdigt så känns det ändå bra att vara stabil på medelsvenssonmotion igen.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 4000 m
 • Löptid: 00:22:27 tim/min/sek
 • Hastighet: 10.69 km/timme
 • Tempo: 05:36 min/km
 • puls: 160 slag/min
           är 83% av maxpuls och 76% av HRR
 • Förbränning: 298 cal
 • Stegfrekvens: 172 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén