Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

comeback, Löpning, pulsmätning, snötippenfyran, sommar, träningsdagbok, Vibram Fivefingers Bikila LS

Magiskt vackert på kvällens runda

Gick nyss ner till sjön för att springa en runda. När jag kom ner möttes jag av en spegelblank sjö där det regnade i strimmor över sjön. Samtidigt strålade det en orange ljus från en regnmörk himmel. Det skapade ett helt magiskt ljusspel av dansande ridåer och strålar av skarpt ljus. Hade givetvis ingen kamera med mig för att föreviga detta.

Efter att beskådat den vackra sol-showen så begav jag mig iväg på kvällens fyra. Ganska omgående kände jag att jag det var en god känsla i kroppen idag. Första kilometern gick på 5:39 utan att kännas tungt. Den låga snittpulsen på 145 bpm bekräftar att den känslan var sann. Så det kändes helt naturligt att bibehålla det tempot för resten av rundan.

Dagens andra kilometer gick på 5.35 och kändes också behagligt obesvärat. I inledningen av den tredje sneglade jag på löparuret som visade ett snitt tempo på 5.50. Det fick mig att tro att jag kanske tog lite för lätt på tempot och ökade på frekvensen något. Efter några hundra meter började det kännas lite jobbigare. Sneglade på löparklockan igen och den visade just då snitt på 5.45. inte mycket till förbättring, men jag kände inte att jag kunde öka mer utan försökte bara hålla det tempot.

Jag gnetade på i vad jag trodde var samma tempo resten av rundan. Det blev gradvis lite jobbigare, men jag la aldrig i sista växeln för jag ville inte ta ut mig helt idag igen. Nu när jag kommit in och laddat upp loggen från klockan och ser resultatet på datorskärmen ser jag att de momentana tiderna som vanligt spelat mig ett spratt. Genom att pressa mig för att bibehålla tempot ökade jag faktiskt på de sista två kilometerna. De gick på 5.16 respektive 5.17 minuter. Det gav ett snitt för dagens fyra kilometer på 5.27. I mig comeback efter cancern känns det som en fin gräns att spräcka. Nu är frågan om jag ska fortsätta springa ett par korta fyror i veckan tills jag kanske krupit under 5 min/km i snitt eller om jag ska försöka förlänga rundorna lite och bara bibehålla tempot ungefär.

Får smälta framgången och fundera på framtiden ett par dagar.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 4000 m
 • Löptid: 00:21:52 tim/min/sek
 • Hastighet: 10.98 km/timme
 • Tempo: 05:28 min/km
 • puls: 162 slag/min
           är 84% av maxpuls och 77% av HRR
 • Förbränning: 292 cal
 • Stegfrekvens: 173 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén