Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

snötippenfyran, träningsdagbok, Vibram Fivefingers Bikila LS

I morgon är det Stockholm Marathon…

…och jag kommer så klart inte att vara med. Det har faktiskt aldrig varit aktuellt. Inte ens när jag var i form för att springa distansen kände jag mig lockad av att springa så långt på heta torra stadsgator med tveksam luftkvalitet. I morgon spås det dessutom att bli 30 grader varmt. Fy, tusan. Jag avundas inte mängdlöparna som ska plåga sig igenom det.

Men tankarna på dem detta gav mig den mentala knuff som jag behövde för att ta mig ut på en kvällsrunda nyss. Det blev fyra kilometer. Med minnet av förra veckans knäsmärtor vågade jag inte mer. Trots att jag kände mig ovanligt fräsch efter två kilometer höll jag mig disciplinerat till planen och vände hem. När jag hade en kilometer kvar ökade jag tempot och de sista hundra meterna pressade jag kroppen till max. Jag tyckte att det gick rätt fort, löparklockan sa att maxtempot bara blev 4.33 min/km. På min topp för några år sedan var det mitt miltempo, men jag känner mig ändå väldigt positiv till dagens resultat. Jag kan alltså springa hyggligt fort (även om det var pyttekort), men framför allt, jag kände mig också pigg igenom och återhämtade mig snabbt efter rundan. Så jag är väldigt nöjd med dagens fyra med snitt-tempo 5.33 min/km och snittpuls 161 bpm. Jag hade som vanligt med mig en packe servetter i handen, men magen höll sig också helt stabil idag.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 4010 m
 • Löptid: 00:22:12 tim/min/sek
 • Hastighet: 10.84 km/timme
 • Tempo: 05:32 min/km
 • puls: 161 slag/min
           är 84% av maxpuls och 77% av HRR
 • Förbränning: 294 cal
 • Stegfrekvens: 173 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén