Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

bruten tå, förkylning, skadeuppehåll

Löpning på julafton?

Brukar du springa en runda på julafton före julmat ska ätas och klappar ska delas ut? Det var lite av en tradition för mig förut, men den traditionen bröts brutalt förra året. Jag fick rådet av läkaren att inte springa tills mina magproblem var utredda (då visste jag inte att det var cancer) så jag fick helt enkelt ställa in min träning på obestämt tid från och med sista passet 12 november. Nu har jag tagit mig genom cancerbehandlingen och 2017 har gått från den absoluta nollpunkten för kondition och uppåt. November var som alltid en mörk och tungt månad löpmässigt, men jag hankade mig fram till december.

Måndagen den fjärde december hade jag glömt strumporna i sovrummet och sprang i morgonstressen rakt in i dammsugaren som stod bakom dörrposten. Det gjorde helvetes ont i tårna på högerfoten. När jag tittade ner konstaterade jag att den började svälla och byta färg. Garanterat en spricka minst. Sånt åtgärdas inte i sjukvården. Det vet jag av erfarenhet. Så det har bara varit att härda ut och låta den läka. Nu börjar tån kännas ok igen, men för två dar sedan åkte jag på en förkylning. Igenstoppad i bihålorna nu så det blir ingen julaftonsrunda i år heller.

Sett i perspektiv känns det ändå helt ok att vara tillbaka i min vanliga gamla lunk med småskavanker och vardagssjukor igen. Kanske går det över så jag hinner med en runda till 2017. Vi får se.

img_4036
God jul!

Kommentera

Tema av Anders Norén