Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

barnidrott, höst, känsla = normal, mörkerlöpning, Tage, träningsdagbok, vinter

Wow, nytt Tagerekord igen!

Förra veckan var en riktig nollvecka för mig. Sprang ingenting och allt kändes bara mörkt. Den här veckan var också riktigt trögt tills i fredags då jag gjorde en bra runda tillsammans med sonen. Idag ville han också ut och springa. Han ville klara sig upp på toppen av den branta backen. Så vi drog iväg i skymning här på eftermiddagen. Han hade klockan, men jag fick ligga i täten mest. Försökte hålla måttlig fart och så länge han svarade när jag pratade med honom kändes det lagom. Efter ett par kilometer pratade jag fart med honom och försökte få honom att räkna lite tider. Det är bra att öva lite matte. Det där men halva minuter var han inte så hemma på så det gick väl inte jättebra och han blev lite sur. Det var nog emellertid bra för löpningen för han borrade ner pannan och bara sprang uppför backen efter drygt 3 kilometer utan att sakta av.

Vi vände på toppen medan det mörknade mer och mer. På väg hem började det också snöa lite så det här var kanske första vinterrundan. Sista kilometern börja han gruffa om att han blev basjnödig. Men det var inget annat att göra än att kämpa på och när det var 25 meter kvar gjorde han en slutspurt som jag inte var med på. Kul att han hade lite räv för att vilja vinna också. Dagens runda blev nytt rekord i distans för honom – 7,6 kilometer på exakt 6 minuter per km i snitt.  Det enda som inte var toppen med den här rundan var att jag trampade hårt på en stor sten jag inte såg i mörkret. Gjorde lite ont, blir lite ömt, men inget farligt för jag vrickade eller bröt inget.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 7640 m
 • Löptid: 00:46:02 tim/min/sek
 • Hastighet: 9.96 km/timme
 • Tempo: 06:01 min/km
 • puls: 161 slag/min
           är 84% av maxpuls och 77% av HRR
 • Förbränning: 576 cal
 • Stegfrekvens: 165 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén