Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

känsla = normal, Löpning, träningsdagbok, Vibram Fivefingers Bikila LS

Veckans runda

Att bara få ihop en ynka sexkilometersrunda på en hel vecka är inte mycket till träning, men det är bättre än inget. Veckan har kantats av de vanliga ursäkterna, mörker, regn, blåst och VAB. Hade kunna springa igår om inte trädgården varit full av gamla brädor som snickarna rivit ner från fasaden nu när vi byter panel. Så det blev ett träningspass för ryggen att samla ihop och lasta ett släp för tippen.

Dagens runda? När jag väl tyckte att jag vill springa hade tiden sprungit iväg så det kunde max ta 45 minuter innan sonen skulle köras till fotbollsmatch. Så jag tog min vanligaste sexa och höll så högt tempo jag vågar nuförtiden. Det gav jämnt tempo på 5:07 nästan precis hela rundan och pulsen snittade runt 170 med peak på 180 i slutet. För se vad jag har för väder och motivation för veckan som kommer. Två eller tre pass är ju fan så mycket bättre än ett, men ett oändligt mycket bättre än noll. Med sju plusgrader blev detta årets första runda i långa tights.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 6300 m
 • Löptid: 00:32:19 tim/min/sek
 • Hastighet: 11.7 km/timme
 • Tempo: 05:07 min/km
 • puls: 171 slag/min
           är 89% av maxpuls och 84% av HRR
 • Förbränning: 446 cal
 • Stegfrekvens: 175 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén