naturligasteg

Steg för steg, krona för krona, en löpares kamp mot cancer

höst, känsla = tung, mental svacka, träningsdagbok, Vibram Fivefingers Bikila LS

Jo, det finns kasst löparväder

Alla vet att kontinuitet är en nyckel för i princip all träning och löpning i synnerhet. Håller man en tät och jämn träningsnivå så utvecklas man. Annars stannar man upp eller går rent av bakåt. Det är en sanning. Sen finns det myter som inte stämmer. En av dem är att det inte finns något dåligt väder utan bara dåliga kläder. Ok, om man ska ut och promenera. Då kan man ta på sig gummistövlar och flytoverall om det ligger runt nollan, blåser halv storm och spöregnar. Ska man ut och springa är det inte lika lätt. Det finns kasst väder att springa i. Klarar man av att hitta regnkläder så faller det på skorna. Jag har inga skor som funkar när det är kallt och regnar. Blir jag blöt om fötterna är det riktigt otrevligt.

Senaste två veckorna har i princip bestått enbart av skitväder. Ständigt regn och blåst så fort jag haft en möjlighet att springa. Så jag har skjutit upp det i väntan på torrare väder i 10 dagar nu. Idag var vädret bra och när frun kom hem lämnat jag över barnpassningen och gav mig ut. Efter ett par hundra meter gick det dock inte att undvika att trampa ner i en djup vattenpöl. Iskallt. Fruktade att jag skulle behöva korta ner runda rejält. Nu var det dock inte så kallt idag och jag hade lyckligtvis tagit på mig yllestrumpor. Så det gick att fortsätta i alla fall, men motivationen som var låg redan vid starten fick en smäll till.

Jag sprang en ny lite ad hoq runda idag. Först vid sjön, sen vek jag in bland villorna och upp och rundade elljusspåret och så hem på cykelvägen. Ingen gång under rundan kändes det lätt, men det var inte alls oväntat. Vad som däremot var oväntat var att pulsmätaren i klockan visade att jag sprang under en kilometer i mitten av rundan på ca 100 bpm. Den gick precis som alla andra på strax under sex minuter och var lika jobbig så det var tveklöst så att klockan hade flippat ut.

Nåja, det blev i alla fall äntligen av med en runda. Kanske borde man gå med i en klubb eller nåt så man får lite fasta tider att tvinga sig ut på och lite sällskap nu när det är allmänt mörkt och otrevligt.

 

  Löpningen i siffror

 • Distans: 5360 m
 • Löptid: 00:30:27 tim/min/sek
 • Hastighet: 10.56 km/timme
 • Tempo: 05:40 min/km
 • puls: 145 slag/min
           är 76% av maxpuls och 65% av HRR
 • Förbränning: 394 cal
 • Stegfrekvens: 174 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén