Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

Bokhultet, bokskogen, höst, känsla = normal, motion, Stela vader, träningsdagbok, Vibram Fivefingers Bikila LS

Idag blev jag ollad

Ok, dagens rubrik är ett klickbait, erkänns. Den är dock sann. Nu är det skördetid, löven byter färg, säd, nötter och ollon mognar. Strax efter jag startat min lunchlöprunda passerade jag under en stor ek. Vinden tog i och skakade ner ett helt regn av ekollon. Det smattrade i gruset runt mig och ett ollon studsade mot min rygg. Det kändes lite och jag funderade av och till under rundan när ollonen föll runt mig hur det skulle kännas att få ett i skallen.

Vaderna var fortfarande tunga efter rundan jag gjorde i helgen och pulsen låg strax under 170 bpm idag, men jag har blivit van vid det nu så det plågar mig inte så farligt. Jag höll mig strax under 5:30 min per km och kilometrarna passerade under fötterna. En kilometer, två, tre och där vände jag. Fyra km, här kommer femman. -Aj, fan! Strax före jag passerade fem kilometer fick jag ett ollon rätt i skallen och det smackade till rätt bra faktiskt. Man får vara glad att träden kanske bara är tio meter höga. Hade det varit typ jätteträd som Redwood hade man kanske blivit knockad. Nu vet jag hur det känns att få ett i skallen.

Dagens lunchrunda blev allså sex kilometer i 5:30snitt med ollning i skallen.img_3343

  Löpningen i siffror

 • Distans: 6100 m
 • Löptid: 00:32:48 tim/min/sek
 • Hastighet: 11.16 km/timme
 • Tempo: 05:22 min/km
 • puls: 165 slag/min
           är 86% av maxpuls och 80% av HRR
 • Förbränning: 434 cal
 • Stegfrekvens: 171 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén