Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

träningsdagbok, Vibram Fivefingers Bikila LS

4 km tvångsrunda

Det funkar bäst med stomin att byta efter två dygn ungefär. Och när jag ändå gör det passar det bra att duscha och när man ändå ska duscha är det ju lika bra att träna först. Det enda har gett det andra så i takt med att jag piggnat till efter operationen har jag hållit ett ganska jämnt träningsschema på varannan dag, men det sprack när jag blev friskförklarad och började jobba igen. Nu har det så klart trasslat till sig med, jobb, hämtning av barn, matlagning, matinköp och annat trassel när man inte längre styr sin tid. Sköt upp det igår, men idag gick inte stomipåsebytet att skjuta upp längre så även fast jag var sömning, seg och det regnade pressade jag mig ut i spåret.

Det var som en ångbastu. 18 grader varmt och småregn. Kändes riktigt tungt. Hoppades att jag skulle vakna till under rundan, men icke. Jag var lika trött och seg alla fyra kilometerna idag. Trots den allmänna segheten och allt så gick rundan i alla fall på mina normala 5.50 min/km och pulsen snittade 157 bpm. Nöjd att jag i alla fall masade mig ut för jag måste hålla mig lite på fötterna nu när jag bokat en social löprunda på söndag.

 

  Löpningen i siffror

 • Distans: 4740 m
 • Löptid: 00:27:31 tim/min/sek
 • Hastighet: 10.34 km/timme
 • Tempo: 05:48 min/km
 • puls: 157 slag/min
           är 82% av maxpuls och 74% av HRR
 • Förbränning: 353 cal
 • Stegfrekvens: 172 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén