Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

känsla = lätt, Löpning, Minimalistisk löpning, regn, träningsdagbok, Vibram Fivefingers Bikila LS

En av mycket få lunchrundor

Jobbade hemma med att hacka lite SharePoint och skriva projektdokument på förmiddagen. Hatar stress runt lunch och mat så jag brukar aldrig träna på lunchen, men eftersom jag hade allt till hans så drog jag ut på en kort lunchrunda.

Det duggade och var 10 grader ute så idag blev det långärmad tröja på. Funderade lite över hur knät skulle funka idag för när jag cyklade en dryg mil till lite aktiviteter med jobbet igår gjorde det ont runt hela höger knä. Efter hundra meter ungefär konstaterade jag att det inte gjorde ont från började i alla fall och sprang på utan oro.

Första kilometern kändes väldigt lätt och fint och jag blev positivt överraskad att jag sprang under 5:30. Fortsatte glatt springa i samma stil och märkte strax att det var ett misstag att välja långärmat för svetten rann i floder och ärmarna klibbade fast. Det är konstigt nog nästan aldrig läge med långärmat och aldrig lär man sig.

Dagens fyra kilometer gick i jämt fart strax över 5:20 och det kände ganska lätt hela vägen. En skön lite förbättring.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 4040 m
 • Löptid: 00:21:33 tim/min/sek
 • Hastighet: 11.25 km/timme
 • Tempo: 05:20 min/km
 • puls: 164 slag/min
           är 85% av maxpuls och 79% av HRR
 • Förbränning: 291 cal
 • Stegfrekvens: 174 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén