naturligasteg

Steg för steg, krona för krona, en löpares kamp mot cancer

Inov-8 Trailroc 235, känsla = normal, träningsdagbok

Det blir mörkt snabbt nu

Förra veckan gav inga möjligheter till träning för mig. Så livet har gått tillbaka till den vanliga mallen. Från att haft nästan helt obegränsat med egen tid som sjukskriven har man nu marginellt med tid och får hoppas på en liten lucka för träning här och där. Igår pressade jag in en löprunda efter jobb, förskolehämtning, matlagning och matsmältning. Klockan var då över 20:30.

Jag började springa utmed sjön på vanliga grusvägen, men efter två kilometer och en snubbling på något i mörkret bytte jag till att springa på cykelvägarna tillbaka. Har inte sprungit den rundan på mycket mycket länge. Det var här jag började min träning och jag har ett vagt minne av att jag försökte pressa mig runt den fyra på snittfart under 4:30 som nybörjare. Idag pressade jag mig inte så hårt, men höll ändå runt 5:30 så det kändes bra efter en nollvecka. Det enda som inte kändes helt tipptopp var att det högg lite i vänster vad i uppförsbackarna under sista kilometern.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 4240 m
 • Löptid: 00:23:38 tim/min/sek
 • Hastighet: 10.76 km/timme
 • Tempo: 05:34 min/km
 • puls: 160 slag/min
           är 83% av maxpuls och 76% av HRR
 • Förbränning: 310 cal
 • Stegfrekvens: 171 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén