Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

löparskor, sällskapslöpning, Södra Bergundasjön runt, träningsdagbok, Vibram Fivefingers Bikila LS

Runt sjön med Kimmen

Det var flera år sen jag var stark nog att träna med Kimmen. Nu är jag egentligen oerhört långt ifrån det, men som ultralöpare har han inget emot att träna i lågtempo.Började jobba förra veckan och frun var på konferens med barnen så jag har inte haft varken ork eller möjlighet att springa ett steg i veckan som gick. Så det kändes rätt ok att göra ett pass på min maxkapacitet att avsluta veckan med.

Rent mekaniskt håller inte kroppen för längre än en timme ungefär. Det stämde också med dagens pass. Trots ett kort toastopp och en kort promenad när Kimmen mötte en bekant och resten av den dryga milen i fart 6 min/km så började knät “rosta ihop” och göra lite ont sista två kilometerna idag. Med jag det är lätt att koppla bort när man har trevligt sällskap och lite att prata om i perfekt väder.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 11290 m
 • Löptid: 01:07:37 tim/min/sek
 • Hastighet: 10.02 km/timme
 • Tempo: 05:59 min/km
 • puls: 164 slag/min
           är 85% av maxpuls och 79% av HRR
 • Förbränning: 833 cal
 • Stegfrekvens: 170 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén