Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

barnidrott, fartlek, löparskor, Tage, Vibram Fivefingers Bikila LS, Vikaholmsfyran

En lätt fyra med sonen

Senare idag ska min fru åka iväg på utbildning i Tyskland en vecka. Det blir nog svårt att springa då med vår krävande fyraåring. Så jag passade på att springa en kort runda nu före vi ska göra henne till tåget. Fick med trettonåringen också. För att veta något om hur mycket han egentligen kämpar när vi springer satte jag löparklockan på honom idag.

Vi sprang iväg lite stilla i sexminutersfart. Han låg efter en stund på puls runt 170 bpm. Eftersom han pratade på och inte verkade så störd av det antar jag att han som yngling har högre puls än jag. så mot slutet av första kilometern gjorde vi ett maxryck på en knapp hundring. Då fick han upp pulsen på klockan till 201 bpm. Troligen hade han lite till att ge, men det är alltså ganska troligt att han ligger på cirka 10 slag högre på klockan.

En kort promenad för att få ner pulsen började vi jogga igen. Han tittade på klockan och pulsen steg snabbt upp till 180 igen, sen 190, men eftersom vi lunkade och han inte verkar ansträngd verkade nåt fel med klockan. Jag tittade på klockan och efter rushen hade han bytt värde på displayen. Den visade calories nu. Vi ställde om klockan och fortsatte hem. Andra och tredje kilometern gick på 7 minuter per km. Den fjärde ökade vi, och mot slutet Gjorde han en sprurt på slutet så jag inte kunde matcha och var nere mot 3 minuter per kilometer och fick upp pulsen på klockan till 195 bpm.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 3850 m
 • Löptid: 00:24:51 tim/min/sek
 • Hastighet: 9.3 km/timme
 • Tempo: 06:27 min/km
 • puls: 169 slag/min
           är 88% av maxpuls och 83% av HRR
 • Förbränning: 286 cal
 • Stegfrekvens: 165 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén