Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

känsla = normal, Konditionsträning, Löpning, träningsdagbok, Vibram Fivefingers Bikila LS

Över 7 km idag

Nu är jag helt slut. Sitter i stolen framför datorn och skriver detta halvt illamående. Ända sedan efter canceroperationen har jag dragits med en konstig känsla i bröstet. Ett mellanting mellan kallsup och rap är det närmaste jag kan likna det vid. Sen är jag också konditionsmässigt helt trött och så har jag lite ont i röven(också det en svit efter operationen som kommer och går), men jag satte också ett nytt pers i löpningen i comebacken. Idag blev det lite över sju kilometer.

Idag fick jag också sällskap av min son, det hjälpte mig att springa längre för idag var han inte i slag. Han fick efter några hundra meter ont i magen och ont i knäna så vi fick springa sakta, ungefär 7 min/km. Efter nästan två kilometers kamp tyckte han att vi skulle vända så det gjorde vi. Det var inte samma fröjd att se honom som sist, men jag blev kanske ändå mer stolt över honom idag när han kämpade hela vägen med sig själv.

När vi passerade hemmet så gick han hem och jag fortsatte. Tänkte att jag skulle springa en kilometer till och sen vända, men när jag sprungit en kilometer i still sexminutersfart kände jag mig inte så sliten och bestämde mig för att fortsätta en till. Det kändes rätt ok, jobbigt, men jag lyckades öka på sista kilometern och få upp farten i benen till ungefär fem minuter på sista kilometern.

Var förståss väldigt trött när jag avslutade rundan, men illamåendet kände jag inte av förrän jag lugnat ner mig och satte mig här framför datorn. Det är inte jätteplågsamt, men det är ändå lite tråkigt att han något som känns fel och inte riktigt vara sitt gamla friska jag. Fast jag glädjer mig mest åt att jag kunde skubba en bit längre än tidigare, nu känns det inte helt orimligt att stilla ta hela varvet runt sjön innan sommaren är slut kanske.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 7370 m
 • Löptid: 00:46:18 tim/min/sek
 • Hastighet: 9.55 km/timme
 • Tempo: 06:16 min/km
 • puls: 160 slag/min
           är 83% av maxpuls och 76% av HRR
 • Förbränning: 555 cal
 • Stegfrekvens: 172 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén