Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

känsla = normal, träningsdagbok, Vibram Fivefingers Bikila LS

Rekordsviten bröts idag

Sen jag steg upp från sjuksängen efter canceroperationen har det varit en konstant ström av små framsteg. Förra veckan åkte jag dock på en liten förkylning och rörde mig inte mycket så det var inte oväntat att dagens löprunda skulle bli seg. Frågan var väl bara hur seg den skulle bli. Svaret blev att jag sprang 4,7 och med snitttempo 5:55 min/km. Det blev med andra ord två kilometer kortare och ungefär 10 sekunder långsammare per kilometer än förra veckan. Fast det behöver kanske inte betyda så mycket för pulsen låg i snitt 10 slag lägre idag.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 4740 m
 • Löptid: 00:27:44 tim/min/sek
 • Hastighet: 10.25 km/timme
 • Tempo: 05:51 min/km
 • puls: 157 slag/min
           är 82% av maxpuls och 74% av HRR
 • Förbränning: 351 cal
 • Stegfrekvens: 172 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén