Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

2XU Elite korta tights, bokskogen, Cancer, comeback, kalsonglöst, känsla = normal, Löpning, sol, solsken, sommar, träningsdagbok, värme, Vibram Fivefingers Bikila LS

20% förbättring av löpningen varje vecka

Sen jag kom tillbaka efter canceroperationen går det jättebra. I princip har jag förbättrat min kondition med 20% eller mer varje vecka. I lördags sprang jag 3 km på snitt 5:38 min/km och idag sprang jag 3,9 på snitt 5:25 min/km. Jag sprang bort mot till bokskogen. Nu har jag bara en kilometer kvar innan jag når dit så med den här utvecklingstakten blir det om två veckor, men är det rimligt att öka 20% vecka? Vi får se, det är kanske så att det finns lite grundkondition som legat i dvala sen i november.

Så idag gick allt som jag ville. Jag sprang så långt som jag hoppade, pulsen var lite lägre och jag blev inte utprejad av några cyklister. Att det är full sommarvärme med solsken stör inte alls när man springer bland träden och så här korta rundor så vatten är inte aktuellt att ha med. Sprang i korta tights utan kallingar som jag brukar på somamren. Först var det lite störande med hårstubbet under skrotum som stack genom tightsen. Lite störande, men jag glömde det fort, hur det blir vid längre pass återstår att se den dagen det kan bli aktuellt. Idag kände jag mig till och med så stark att jag maxade sista hundringen hem och fick upp farten till strax under 4 min/km.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 4020 m
 • Löptid: 00:21:32 tim/min/sek
 • Hastighet: 11.2 km/timme
 • Tempo: 05:21 min/km
 • puls: 163 slag/min
           är 85% av maxpuls och 78% av HRR
 • Förbränning: 282 cal
 • Stegfrekvens: 173 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén