Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

comeback, känsla = normal, solsken, sommar, träningsdagbok, Vibram Fivefingers Bikila LS

Härligt, nu klarar jag långpasstempot

Solen sken och det var rätt hett, men ska man bara springa tre kilometer är det ju inget problem. Sprang dagens trea åt andra riktningen mot vad jag brukar. Gick inte riktigt för max och det kändes inte som att bröstet höll på att brinna upp. Försökte tänja på steglängden lite idag och inte tassa så mycket. Det fungerade ok för dagens runda tillbringades i tempo runt snittet 5:30 min/km hade så klart hög snittpuls, men inte upp i maxnivåer utan som högst runt 175 bpm. Därför var det ju ett extra glädjande besked att jag kunde hålla ett jämnt långpasstempo. Så det är bara att harva på. Några kortare rundor per vecka ger goda resultat nu och det är uppmuntrande. Den negativa delen stod som vanligt cykelterroristerna för. Blev passerad av en mountainbike i hög fart i en snäv kurva bakifrån och hjärtat slog ett par extra slag fast inget hände.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 3020 m
 • Löptid: 00:16:31 tim/min/sek
 • Hastighet: 10.97 km/timme
 • Tempo: 05:28 min/km
 • puls: 167 slag/min
           är 87% av maxpuls och 81% av HRR
 • Förbränning: 215 cal
 • Stegfrekvens: 172 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén