Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

Cancer

Majlöpningen är tillbaka på schemat igen!

Förra veckan när jag fick veta att jag kommer att lämna operationen med en stomipåse på magen så kändes min planerade solskensjogg i maj utraderad. Jag kände inte att det skulle bli någon lustfylld runda med en påse som hänger och skaver i ett sår mot en öm tarm. Igår fick veta mer om hur en stomi fungerar och nu känns det mycket bättre. Framför allt var det glädjande att få veta att tarmänden som kommer ut inte kommer att vara öm eller att göra ont för vi har helt enkelt inga känselceller i våra inre organ. Själva stomipåsen sitter fast med ett slags lim mot magen och det kändes smidigt. De berättade att de hade ett par patienter som åkt Vasaloppet och så. Jag tror väl inte att jag kommer att börja med några långpass nu när jag verkligen får börja från noll, men det helt ok att åter inrikta mig på en solskensjogg i maj. 

Kommentera

Tema av Anders Norén