Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

Årskrönika, magproblem, sjukdom

Årskrönika 2016 – Ett skitår rakt igenom

Jag har som policy att skriva allt om min löpning här på bloggen, men nu har jag inte skrivit en rad sen tolfte november. Någon kanske tror att jag lagt ner bloggen, men så är det inte. Den bittra sanningen är att jag inte sprungit ett enda steg sen tolfte november. Magen har strulat för mig, mer och mer under större delen av året och för ungefär en månad sedan blev jag tvungen att söka läkarhjälp. Efter ett antal provtagningar och obekväma undersökningar vet jag inte något. Läkaren kanske har sina misstankar och har avrått mig från att springa tills det fastlagts vad jag lider av. 2017 kommer att inledas med kontraströntgen som förhoppningsvis ger svar så att jag kan bli frisk igen.

Det gick aldrig riktigt bra, jag kravlade mig upp från nollpunkten ett par gånger efter diverse magsjukor, förkylningar och andra problem. Någon riktigt bra statistik för året har jag tyvärr inte heller för jag bytte från Runmeter Appen till löparklocka för att få en lättare “packning”. Tyvärr visade det sig att mjukvaran i Tomtom Runner inte var riktigt toppklass på statistik och så jag har fått bläddra genom jogg.se och bloggen för att få ihop en bild.

Bara tre månader av tolv kunde jag springa minst en gång varje vecka. Det säger en hel del. Ständiga motgångar och omstarter. De bra månaderna var april, juli och augusti. Lite ironiskt så var det i april magproblemen började. Som så ofta börjar problemen när det går bra, fast för en gång skulle var det inte en konsekvens av att jag tränade för mycket och överbelastade något utan bara ren jävla otur.

Längsta rundan

15,8 km  – 27 augusti: En märklig runda som började med getingstick på magen och som slutade med knäproblem. Längst, men inte någon skön långrunda precis.

Bästa rundan 2016

8 km – 1 januari: En normal vinterrunda utan några speciella missöden. Tänk att det skulle bli årets bästa.

 

Sämsta rundan 2016

Har haft så många usla rundor med problem att det var väldigt svårt att utse någon, men den rundan som gav mest motvilja mot att springa var den här rundan när jag var millisekunder från att frontalkrocka med en mountainbikedåre som kom flygande i typ 60 km/h.

 

Summering

Ett bedrövligt år av skador, sjukdom och farliga cyklister på stigar och grusvägar. Sista halvan av året har blivit mer Pokemonpromenader än löpning. Hoppas verkligen att 2017 blir bättre. Min resa börjar hos sjukvården den 10 januari.

 

 

 

 

Kommentera

Tema av Anders Norén